Gazete Vatan Logo

‘Konuşmanız gereken bendenizim’

Davutoğlu’nun ilk grup toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partili vekillere seslenerek; “Eğer burada olaki sizce bir sapma,
herhangi bir yanlış gördüğünüz unsur olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim” dedi.
AK Parti grubu dün ilk kez yeni Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Davutoğlu Hükümeti’nde ilk kez yer alan bakanlar tebrikleri kabul etti. İlk kez partililere seslenen Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: “İleride siyaset bilimciler şu son 10-12 günde yaşananları incelediklerinde AK Parti kadrolarının sergilemiş olduğu tutumu bir örnek tutum olarak tarihe geçireceklerdir. Sizden tek bir talebim var bu sorumluluğu beraber taşıyalım. Eğer burada sizce bir sapma olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine hiçbir şekilde kulis, fitne fraksiyon sokmayacağız. Başka partilerde olduğu gibi şucular, bucular gibi bir anlayışı sokmayacağız.”
‘Vay nasipsiz’ dedim
TBMM’deki yemin töreninde ‘kitap fırlatma’ krizine değinen Davutoğlu şöyle devam etti: “Beni en çok üzen ise TBMM’de bir CHP’li vekilin bir kitabı, anayasa ve içtüzük kitabını fırlatmasıydı. Ben onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak ‘Vay nasipsiz’ dedim. Bizde kitap ve kalem kutsaldır. Binlerce kitabım var benim ne zaman odaya girsem onları okşarım.
Özümüzü fırlattı
Bu arkadaş onu fırlatırken aslında bizim mayamızı, özümüzü de fırlattı. Buradan bütün kitapseverlere sesleniyorum. Buna karşı tavır alsınlar. CHP’de disiplin kurulu diye bir şey varsa bu arkadaşa 24 saat bir sahafta bulunma mecburiyeti getirsinler. Sabırla bu ana muhalefet partisine edebi ,hayayı, kitap sevgisini, devlet adabını öğreteceğiz.”
Konuşmasan ne yazar
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun savaş dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeyeceği şeklindeki sözlerini anımsatan Davutoğlu, “Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Sayın Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar. Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar? Ben tıpış tıpış konuşacaksın demem ama göreceksiniz öyle ya da böyle konuşacak” dedi.

Haberin Devamı