Gazete Vatan Logo

‘Kontrollü darbe’ yanıtı: Bunların kontrolüne girme

CHP liderinin “kontrollü darbe” sözlerine yanıt veren Başbakan Yıldırım, “FETÖ, Kılıçdaroğlu’nun eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Kendisini uyarıyoruz, kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol” dedi

‘Kontrollü darbe’ yanıtı: Bunların kontrolüne girme

Başbakan Binali Yıldırım, dün partisinin grup toplantısında FETÖ’yle mücadeleye değinirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Yıldırım özetle şunları söyledi:

‘En büyük ayıbı işliyor’

“Vatanını bir dolara karşı satan FETÖ’cü hainlere karşı koyarken şehitler bir an bile tereddüt etmediler. Maalesef 15 Temmuz’u anlayamayanlar, içine sindiremeyen ve milletin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Kendi yaptıklarını masum gösterip milletin vatan savunmasına gölge düşürmeye çalışanlar var. Kendi korkularını saklayıp milletin cesaretini görmezden gelenler var. Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var.

Gazilerimize, sokağa dökülen milyonlarca insanın mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var.”

‘Yüzlerini güldürüyor’

“15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Ana muhalefet partisi başkanı yol yorgunu, bazı şeylerin farkında olamayabilir. Referandum süresince beni çok düşündü. Şimdi biz de kendisini uyarıyoruz kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrollüne girme. FETÖ yüzünde güller açtıracak her işi her açıklamayı yapan Kılıçdaroğlu, diğer yandan da sırtını PKK’ya yasladığını söyleyenlerin yüzünü güldürüyor. Sözde Adalet Yürüyüşü’nde hiç utanılmadan, PKK’nın siyasi kanadına bile özgürlük istenmiştir. Biz şehit yakınlarımızla, gazilerle kol kola yürürken ana muhalefet partisi başkanı da FETÖ’cülerle bölücülerle kol kola yürümeyi tercih etmiştir.”

Haberin Devamı

‘6 milyon insan’

“Böyle giderse sözde adalet mitingini övmek için gizli gizli hayranlık duydukları Ak Parti mitingleri fotoğraflarını kendilerine aitmiş gibi paylaşmaya devam edeceklerdir. Millet cumartesi gecesi fotoğrafı net vermiştir. 6 milyonun insanın gelecek için haykırdığı gece o gecedir. Kimse 15 Temmuz zaferini küçümsemesin, herkes yerini bilsin. Devletimiz ve hükümetimiz şehitlerimizin haklarını terör örgütü ve onların yan sanayi siyasetçilerine yedirmez.”

Haberin Devamı

‘Kurunun yanında yaş yanmayacak’

“OHAL komisyonu çalışmaya başladı. Bu temizlik sonuna kadar yapılacak. Hiçbir mikrop kalmayacak şekilde temizlik yapılacak. Zalimle mazlumu aynı kefeye koymayacağız. Kurunun yanında yaş yanmayacak. OHAL 19 Ekim 2017’ye kadar uzamış oldu. İsteyen mitingini yapıyor, yürüyüşünü yapıyor, herkesin işi gücü yerinde. Mücadelemiz bize tedbirleri almak zorunda bırakan terör örgütleridir.”