Gazete Vatan Logo

‘Köfte’ sınavsız binbaşı olmuş!

FETÖ’nün darbe girişiminde yer alan firari sanık Levent Dündar’ın, askeri liseye girişte sınav ve testlere girmeden kurmay binbaşılığa kadar yükseltildiği ortaya çıktı. Dündar’ın okuldaki lakabı ‘köfte’

‘Köfte’ sınavsız binbaşı olmuş!

15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı belirlenen firari sanık Levent Dündar’ın askeri lise sınavının hiçbir aşamasına katılmadığı halde başarılı gösterilip TSK’ya girmesi sağlanarak “kurmay binbaşılığa” kadar yükseltilmiş. Deniz Lisesi sınavına girdiğine dair kaydı bulunmayan Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın kripto örgüt üyelerini deşifre etmek için geliştirdiği “FETÖ metre” uygulamasına takıldı.

Darbe girişiminden sonra bütün personelin askeri lise, harp okulu ve harp akademileri sınavlarını inceleyen “FETÖ metre” uzmanları, 1993’te yapılan Deniz Lisesi giriş sınavına katılan 3 bin 104 adaydan Deniz Binbaşı Levent Dündar’ın isminin listede olmadığını belirledi. Dündar’ın mülakat, ön sağlık ve fiziki yeterlilik testlerine de katılmadığı anlaşıldı. Dündar’ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği sınav sonuç belgesindeki aday numarasının ise Murat T. isimli adaya ait olduğu öğrenildi. Murat T., kısa olduğu için ilk başvuruda elendiğini, sınavın diğer aşamalarına giremediğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkasının belgesi

Arkadaşlarının mezuniyet yıllığına düştüğü notlar da Dündar’ın Deniz Lisesi sınavına girmediğine işaret ediyor. Dündar’a, “köfte” lakabını takan arkadaşlarından C.K., mezuniyet günlüğüne, “Levent’in okula girmesi tam bir tesadüf sonucudur. Sınav sonuç listesinde adı olmamasına rağmen bir isim benzerliği sonucu bu okula girmiştir” notunu düşmüş. Bir başka dönem arkadaşı O.T. de “Köfte, isim benzerliğinden doğan tesadüf sonucu okulumuza girmiştir” diye yazmış.

EŞİ KPSS SANIĞI

Dündar’ın, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı, yabancı dil sınavı sorularını önceden elde ettiği, FETÖ’den ihraç edilen 1’inci ve 2’nci sicil amirleri tarafından yüksek not verilerek yükselmesinin sağlandığı belirlendi. Dündar’ın eşinin, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın sanığı olduğu, üsteğmen olan kardeşinin ihraç edildiği anlaşıldı.

ESKİ TUĞAMİRAL DEMİRHAN’IN İŞİ!

İdari ve adli soruşturma sonucu ‘köfte’ lakaplı Levent Dündar’ın başarılı gösterildiği 1993’teki sınavın değerlendirme komisyonunda bilgi işlem personeli olarak görev alan kişinin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık eski tuğamiral Nejat Atilla Demirhan olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı