Gazete Vatan Logo

'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eşiyle boşanma aşamasında olan Nazan E.'yi 'Sende büyü var, kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek dini duygularını istismar etmek suretiyle yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 4 kişinin, 16,5 yıldan 50 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Nazan E., sanık Erol Ç.'nin kendisinden aldığı paranın 600 bin lirasıyla leylek bağırsağı ve ceylan derisi aldığını söylediğini anlattı.

'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar

Antalya Manavgat'ta geçen yıl boşanma aşamasındaki Nazan E.'yi 'Sende büyü var, kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek dolandıran 3'ü kadın, 16 kişi, Antalya, Ankara ve Eskişehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şüphelileri organize ettiği belirlenen Erol Ç. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu Erol Ç. ve diğer şüpheliler Ahmet A.Ç., Bayram B. ve Latife K. Hakkında, 'dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yapmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 16,5 yıldan 50 yıla kadar hapis ve 17 bin 500 gün adli para cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, diğer şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi.

"ANLADIM VE ŞİKAYETÇİ OLDUM"

İddianamede, Nazan E.'nin 24 Haziran 2019'da verdiği şikayet dilekçesine yer verildi. Nazan E. dilekçesinde, eski eşi N.E. ile sorunlar yaşamaya başladığında evlerine temizlikçi olarak gelen Latife K.'nin tavsiyesiyle Erol Ç. ile tanıştığını anlatarak, "Erol Ç. bana ve eşime büyü yapıldığını, bu büyüden bizi kurtaracağını söyledi. Bu büyüden kurtulmazsam çocuklarımın sakat kalabileceğini veya öleceğini, benim de intihar edebileceğini belirterek 2 bin 800 TL aldı. Sonraki süreçte birkaç kez yine Erol Ç. ile görüştüm. Her gidişimde para verdim kendisine. En son gidişimde ise büyünün çok kuvvetli olduğunu, kendisini koruyabilmesi için bir iş yeri açacağını, bu iş yerinde benim de bulunacağımı ve sürekli yanımda bulunarak beni koruyacağını söyledi. Bunun üzerine şirket kurdu. Bu şirketin kuruluş aşamasında ve sonrasında Erol Ç. benden çeşitli tarihlerde yüklü miktarlarda para aldı. Bir süre sonra dolandırıldığımı anladım ve şikayetçi oldum" dedi.

Haberin Devamı

İCRA TAKİBİNE KONULDU

İddianamede, Erol Ç.'nin Nazan E.'ye ortak iş yeri açma vaadiyle bir bankadan 500 bin lira kredi çektirdiği, bu paranın bir kısmını şüphelilerden Ahmet A.Ç.'ye verdiği, geri kalan kısmıyla başka tanıdıkları üzerine ev ve araba aldığı kaydedildi. İddianamede ayrıca Erol Ç.'nin şikayetçi ile ortak açtıkları aktar dükkanına mal almak için Bayram B.'ye 790 bin liralık 4 senet verdiği, mal alınmamasına rağmen senetlerin Nazan E. aleyhine icra takibine konulduğu da belirtildi.

Haberin Devamı