Gazete Vatan Logo

'KOBİ'leri alın'

Fransa Ekonomi Bakanı Lagarde, “Türk şirketlerini Fransa’da daha çok görmek istiyoruz” dedi

TÜRK şirketlerinin Fransa’daki KOBİ’leri satın alarak veya ortaklık kurarak üçüncü ülkelerde iş yapılmasını amaçlayan Fransa, yatırım ajansı Invist in France’ın Türkiye ofisini açtı. Fransa Ekonomi Bakanı Lagarde, “Türk şirketlerini Fransa’da daha çok görmek istiyoruz” dedi

TÜRK şirketlerinin Fransa’daki KOBİ’leri satın alması veya ortaklık kurulması yoluyla üçüncü ülkelerde iş yapılmasını amaçlayan Fransa, Türkiye’de yatırım ajansı Invist in France’ın ofisini açtı. DEİK/Türk Fransız İş Konseyi ile Fransa Dış Ticareti Geliştirme Ajansı (UBIFRANCE) işbirliğinde gerçekleştirilen “Türk-Fransız Ticaret Forumu”na görüntülü bir mesaj gönderen Fransa Ekonomi Bakanı Christine Lagarde, Fransa’nın G20 başkanlığını üstleneceği 2011 yılında Türkiye’nin işbirliğine büyük önem verdiklerini bildirdi.

Fransız şirketlerin Türkiye’de 70 bin kişiye istihdam sağladığını anlatan Lagarde, Türk şirketlerini Fransa’da daha çok görmek istediklerini belirtti. Fransa’daki yatırım fırsatlarını anlatmak için Invest in France’ın Türkiye ofisini açtıklarını kaydeden Lagarde, “Bu ofis, Türk yatırımcıları işadamlarını ve işkadınlarını, Fransa’nın yatırım için cazip olduğuna ikna etmek ve Fransız yatırımcıları Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etmek için çalışacak” dedi. DEİK/Türk-Fransız İş Konseyi Başkanı Hasan Çolakoğlu da “İhracatının üçte ikisine yakınını, AB ve ABD’ye yapan bir ülke olarak yaklaşık 400 milyar euro ithalat yapan Fransa pazarında daha fazla yer almak istiyoruz” diye konuştu. Kriz sonrası yeniden şekillenen küresel ekonomik yapı içerisinde ikili ekonomik ilişkilerin yeniden istenilen seviyelere çıkaracak yeni nesil mekanizmaları kurmanın ve yeni iş imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmenin önemine değinen Çolakoğlu, önümüzdeki dönemde Türkiye’de ve çevre ülkelerde hız kazanacak altyapı projelerinin hayata geçirilmesinde, Türk ve Fransız şirketlerinin daha fazla işbirliği yapabileceklerini dile getirdi. Çolakoğlu, özellikle yüksek mühendislik tecrübesi gerektiren, katma değeri yüksek projelerde birlikte çalışabileceğini vurguladı.

Türkiye ile Fransa’nın amacının 15 milyar euroluk ticaret hacmine ulaşmak olduğunu bildiren Invest in France Başkanı Geraldine Philippi ise Fransa’da faaliyet gösteren Türk şirket sayısının 20-30 olduğunu belirterek, “Türk şirketlerin yabancı pazarlarda artan hızla yatırım yaptığını görüyoruz. Bizler henüz Türk şirketlerin radarında ön planda değiliz. Fransa, Türk dostlarını bekliyor” diye konuştu.


Danone Tikveşli ‘sofra ve mutfakta’ liderliği hedefliyor

DANONE Tikveşli Genel Müdürü Okay Eğdirici, geçen yıl krize rağmen Türkiye’de sütlü ürünler sektörünün tonaj büyüme oranının yüzde 6 olduğunu, pazarın 1.6 milyar TL’ye ulaştığını, ancak bu yılın ilk 5 ayında pazarın tonaj olarak yüzde 5 küçüldüğünü bildirdi. Eğdirici, “Ülkemizde ortalama 2 milyon ton yoğurt üretiliyor. Yoğurt pazarı yaklaşık 900 milyon lira hacmine ulaştı. Türkiye, yılda kişi başına 30 kilogram yoğurt tüketimiyle dünyada birinci sırada” dedi.

Danone Doğal Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır ise sofrada yemek yanında kullanılan yoğurdun anneler tarafından mutfakta malzeme olarak pek kullanılmadığını, bu nedenle iki farklı yoğurt ürettiklerini aktardı. Yıldır, “Danone Doğal Sofrada”nın tam yağlı, “Danone Doğal Mutfakta”nın ise yarım yağlı olduğunu, ancak mineral ve besin değerleri bakımından hiçbir farklarının bulunmadığını kaydetti.

Haberin Devamı