Gazete Vatan Logo

‘Kızlar okusun’ diye tek evini satıp bağışladı

Çanakkale’de 75 yaşındaki Emine Yelboğa, kız çocuklarının okuması için yaşadığı evini satıp, huzurevine yerleşti. 200 bin TL’yi bağışladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ise, 6 kız öğrenciye burs vermeye başladı

‘Kızlar okusun’ diye tek evini satıp bağışladı

Konya’da doğan Emine Yelboğa liseyi bitirdikten sonra Ankara’ya yerleşti ve 30 yıl çocuk eğiticisi olarak çalıştığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden emekli oldu. 2005 yılında yerleştiği Çanakkale’de ÇYDD ile tanışan Yelboğa, İl Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Eşi vefat eden, çocukları da olmadığı için yalnız yaşayan Yelboğa, Çanakkale’de oturduğu evini, ‘Kız çocukları okusun’ diye satıp, huzurevine yerleşmeye karar verdi. Kepez Beldesi’nde bulunan Çanakkale Valiliği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleşen Emine Yelboğa, evini 350 bin TL’ye sattı. Paranın 200 bin TL’sini kız çocuklarına burs verilmesi için ÇYDD’ye bağışladı. Tüm mal varlığını, ölümünden sonra ÇYDD’ye bağışlayacağını taahhüt etti. Yelboğa, kalan paranın bir bölümüyle de Kepez Beldesi’nde adının verildiği çocuk parkı yaptırdı.

Aileler çocuklarını okutsunlar

ÇYDD ise Emine Yelboğa adına 6 kız öğrenciye burs vermeye başladı. Emine Yelboğa ise duygularını şöyle dile getirdi, “İyi ki de gelmişim. ÇYDD’yi tanıdım. Bu da güzel çocuklarla tanışmama vesile oldu. Allah nasip ederse öbür dünyaya borçsuz gideceğim. Gönlümde hep kızların ve çocukların okuması yatıyordu. Ortada tahsilsiz insan kalmasın istiyordum. Eğer biz çocukların elinden tutsaydık, daha rahat okurlardı. Aileler çocuklarını okutsunlar. Kızlar hep okusun.”

Haberin Devamı