Gazete Vatan Logo

‘Kitapçıkları muhafaza etmemizi söylemediler’

KPSS davasında yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, sınav kitapçıklarını muhafaza etmek için kimsenin talepte bulunmadığını ileri sürdü

‘Kitapçıkları muhafaza etmemizi söylemediler’

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişinin “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından yargılandığı davanın sanıklarından eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, “2010 yılı öncesinde ÖSYM’de kimse, neler olduğu hakkında bir şey söyleyemez.” dedi. İddianamede, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamalarından yargılanan Demir, sanık avukatlarının, yetkili olmayan bir kişinin soruları görmesinin tarihinin belirlenip belirlenemeyeceği yönündeki sorusunu, “2010 yılı öncesinde ÖSYM’de kimse, neler olduğu hakkında bir şey söyleyemez” diye yanıtladı. Dava konusu olayın, kendisinin göreve başlamadan 2,5 ay önce gerçekleştiğini belirten Demir, Başsavcılığın, kitapçıkları muhafaza etmek için bir talepte bulunmadığını ileri sürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda tutanak ve evrakların imhasının yasal bir işlem olduğunu kaydeden Demir, “Sınav Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde bu evrakların imha süresi, sınavdan sonra 100 gündü, 2012’de bu süre bir yıla çıkartıldı” dedi ve beraatini istedi.

Haberin Devamı

Hakim: Bu kolay bir bölme işlemi

Sanık: Panik atağım tetikledi...

Sanıklardan Songül Akkaya, savunmasını yaparken kendi soru kitapçığındaki bir soru üzerinden örnek verirken Mahkeme Başkanı Numan Kılıç, Akkaya’ya “Bu soruda kendini çok zorlamışsın, kolay bir bölme işlemiyle sonuca ulaşabilirdin” yanıtını verdi. Sanık Sakine Özdil ise panik atak olduğu için tekrarlanan sınavda başarılı olamadığını savundu.