Gazete Vatan Logo

'Kısa olduğu için giyemem'

Temel Kotil'i şaşırtan hediye

Türk Hava Yolları (THY) Avusturya’da Viyana’dan sonra ikinci havalimanı olan Salzburg seferlerini başlattı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcularını daha önce Münih üzerinden aktarmalı götüren THY’nin bu seferle, 230’uncu havalanına ulaştığını söyledi. Kotil, grevle ilgili bir soruya da, "Allaha şükür hiçbir sefer iptalimiz yok" dedi.

Atatürk Havalimanı’nda Salzburg seferinin başlaması nedeniyle yapılan kokteylde konuşan THY Genel Müdürü Kotil, grevle ilgili bir soru üzerine, "Grevle ilgili olarak hiçbir sefer iptalimiz yok. Az önce yabancı gazeteciye de aynı şeyi söyledim. Hiçbir sefer iptalimiz yok Allaha şükürler olsun. İnşallah da olmayacak. Yani öyle bir gösterge de yok. Çalışanlarımız şirkete sahip çıkıyor. Bize de teşekkür etmek düşüyor. Allah razı olsun hepsinden" dedi.

'KIYAFET KISA OLDUĞU İÇİN GİYMİYORUM'

Kendisine mahalli kıyafetlerden kısa bir pantolon hediye eden Viyana Havalimanı CEO’si Roland Herman’a da teşekkür eden ve kısa olduğu için giyemeyeceğini söyleyen Temel Kotil, Salzburg seferiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Bu bizim 230’uncu havalanımız, 228’inci şehrimiz. Demek ki bir şehre iki defa uçuyoruz. Hayırlı olsun. Dünyanın dördüncü büyük networküyüz. İnşallah yavaş yavaş 3. büyük network’e çıkacağız. Önümüzdeki 3 havayolu da Amerika kıtasındadır. Dolayısıyla Amerika kıtasından sonra Salzburg bizim için çok önemliydi. THY, Avusturya’da Viyana’dan sonra ilk kez Salzburg’a uçuyor. Salzburg seferimizde Türk vatandaşları azınlıktaydı. Hayırlı olsun. Salzburg çok başarılı olacak. Havaalanının genel müdürü de buraya geldi. Onlar da memnunlar. Yerel bir kıyafet hediye ettiler ama ben kısa olduğu için giymiyorum. "

İKİZLER ÖZEL YOLCU

İlk Salzburg seferinde, henüz bir aylık ikizler Ela ve Mina’yı da seven Temel Kotil, "Bu minikler bizim ilk seferimizin özel yolcusu olsunlar" dedi. Daha sonra önümüzdeki haftalarda Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkış olarak yeni rekorlar kırılacağını belirten Kotil, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki her hafta iniş-kalkış rekoru kırılacak burada. Çünkü yazın uçak trafiği tırmanışa geçtiği için bir önceki yıldan daha çok ve her zaman her gün rekor kırılacak. Yani her hafta geçen senenin tekabül eden haftasından daha çok yolcu olacak. Çok sefer olacak. Her hafta da bir öncekinden daha çok yolcu ve sefer olacak. Bereketli olacak. Çok güzel gidiyor. Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 44 milyon yolcuyla kapatılmıştı. Bu yıl biz burada 50 milyon yolcu bekliyoruz. Biz THY olarak kendimiz de 50 milyon bekliyoruz, Atatürk Havalimanı da 50 milyon bekliyor."

THY’nin ilk Salzburg seferi yeni sponsor olunan Borussia Dortmunt takımının renklerine boyanmış uçakla yapılırken Temel Kotil, bir süredir rahatsız olan babası ile ilgili soruyu da " Sağlığı çok şükür iyi" diyerek cevapladı.

Haberin Devamı