Gazete Vatan Logo

‘Kırmızı plakaya değişmeyiz’

MHP’li Vural’dan kırmızı çizgi vurgusu

MHP Genel Başkanvekili Oktay Vural, partisinin koalisyon için ilkeleri olduğunu hatırlatarak, “Bu kırmızı çizgilerimiz, kırmızı plaka uğruna terk edebileceğimiz çizgiler değildir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Koalisyonla ilgili bir soru üzerine de Vural, “Çözüm Süreci, 17 - 25 aralık rüşvet ve yolsuzluk, parlamenter demokrasi... Bunlar bizim temel duruşlarımızdır. Mesele ilke meselesidir” diye konuştu.

Süreç sarayda başladı

Vural, Meclis Başkanı seçiminin koalisyonun rengini belli edip etmeyeceği sorusu üzerine şunları söyledi: “Baykal’ın adaylığını sormanızda fayda olabilir. Kırmızı çizgilerimiz vardır. Bu kırmızı çizgilerimiz, kırmızı plaka uğruna terk edebileceğimiz çizgiler değildir. AKP ve CHP arasında saraydan başlayan diyaloğun devam ettiği görülmektedir. MHP’ye bir ana muhalefet görevi düşecektir.”

Meral Akşener sorusu

Bir gazetecinin “TBMM Başkanvekilliği için Meral Akşener yerine Koray Aydın’ın isminin belirlenmesi, Bahçeli’nin ‘kimin ismi çok kullanılırsa onu silerim’ değerlendirmesiyle ilgili mi?” sorusuna Vural, “TBMM Başkanvekilliği bundan önce nasıl belirlenmişse Aydın da öyle belirlendi. Akşener’i belirleyen makam partimiz olmuştur. Yadırganacak durum yok” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

‘Bakan paylaşma yok’

Vural, “MHP ile anlaşıldı, bakanlıklar paylaşıldı” haberlerine ilişkin de “Bütün bunlar doğru değil. Bunlar kamuoyunu yönlendirme ve algı operasyonu” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meclis Başkanı seçiminden sonra hükümet için görevlendirme yapmasının da teamüllere uygun olmadığını savunan Vural, “Meclis yemin etmiştir. Cumhurbaşkanı görevini yapmalı ve Parlamenter demokrasiyi çalıştırmalıdır.” dedi.