Gazete Vatan Logo

‘Kınamak yetmez’

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de girdikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’a makale yazdı.

‘Kınamak yetmez’

Cengiz, “Cemal’i kaybettiysek sadece kınamak yetmez. Onu bizden alan insanlar, siyasi konumlarına bakılmaksızın sorumlu tutulmalı ve hukuki çerçevede cezalandırılmalıdır” dedi. “Bugün Cemal’in doğum günü. Onun için bir parti planlayıp, ona özlediği sevgi ve sıcaklığı gösteren en yakın arkadaşlarını davet etmiştim. Şimdi evlenmiş olacaktık” diyen Cengiz şunları yazdı: “Cemal zulme karşı sesini yükseltti ama Suudi Arabistan halkının özgürlük talebini kendi hayatı ile ödedi. Eğer öldüyse ki öyle olmadığını umuyorum, bugün, onun doğum gününde binlerce Cemal doğacaktır. Sesi ve görüşleri Türkiye’den Suudi Arabistan’a ve dünyanın her yerine ulaşacaktır.”

Beyaz Saray’a giderim

Hatice Cengiz, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini Beyaz Saray’da ağırlamak istemesiyle ilgili, “Eğer o gün İstanbul Başkonsolosluğunda neler olduğunu ortaya çıkarmak için harcanan çabalara gerçekten katkı sağlarsa, davetini kabul etmeyi düşünürüm” açıklaması yaptı.

Avrupa, detaylı yanıt istedi!

İngiltere, Fransa ve Almanya’da kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye ve Suudi Arabistan’ın çabalarını destekliyoruz, Suudi Arabistan’ın detaylı yanıtlar sunmasını bekliyoruz” denildi. Öte yandan Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cemal Kaşıkçı hakkındaki ifadesine tepki gösterdi. Devletin haber ajansı SPA’da yer alan açıklamada Riyad’ın tehditleri kabul etmeyeceği ifade edilirken, atılacak herhangi bir olumsuz adıma karşılık verileceği de vurgulandı. Perşembe günü CBS kanalına röportaj veren Trump, Kaşıkçı’nın kaybolmasının arkasından Suudi Arabistan’ın çıkması durumunda, Riyad’ı ağır şekilde cezalandırabileceklerini ifade etmişti.

Haberin Devamı