Gazete Vatan Logo

‘Kimse kökeni yüzünden tehdit altında değil’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorunu olmadığı görüşünü tekrarlarken, “Eksiklikler var tabi. Her şey dört dörtlük değil” dedi

Kars’ta Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Cumhurbaşkanlarının katıldığı törenle, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile birlikte tamamlanan okulların toplu açılışı yapıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’in de katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim için Kars’taki Iğdır’daki kardeşimizle Nahcivan’daki arasında hiçbir fark yoktur. Aynı Trabzon, Samsun bizim için neyse, Batum ve Tiflis de odur. Tarih bizi kardeş olarak yazdı” dedi.

‘Kürtler’in sorunu var’

Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığı görüşünü tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’de her kesiminden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmamamış, geri kalmışlık, kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda Kürt kardeşlerimle birlikte Azeri, Çerkez, Arap, Arnavut, Gürcü, Boşnak, ülkemizde ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün kimse kökeni, fikri, zikri yüzünden tehdit altında, baskı altında değildir. Eksiklikler aksaklıklar var tabi. Her şey dört dörtlük değil tabi. 12 yıl önce böyle bir Kars var mıydı Allah aşkına? Kardeşlerim nerede yaşarsa yaşasın, her vatandaş etnik, sosyal, siyasi kültürel kimliğine bakılmaksızın bu ülkeninin birinci sınıf vatandaşıdır. Her kim bunun aksini iddia ederse karşısında bizleri bulur. Biz şimdi çözüm süreci diyoruz. Birlik ve beraberliği hedefliyoruz. 12 yılda demokraside insan haklarına yatırımlarda desteklerde neler yaptığımız ortada.”

Haberin Devamı