Gazete Vatan Logo

'Kimse arkamdan iş çevirmedi'

'Hadi Be'nin konuğu, 'En Yakın Arkadaşım Bir Deli' adlı kitabıyla okuyucuyla buluşan oyuncu Kerem Fırtına oldu.

'Kimse arkamdan iş çevirmedi'

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı 'Hadi Be'nin konuğu, 'En Yakın Arkadaşım Bir Deli' adlı kitabıyla okuyucuyla buluşan oyuncu Kerem Fırtına oldu.

"YAKIN ARKADAŞLARIM (KERO) DER"

Kerem Fırtına, bir izleyicinin “Kero seviliyorsun” mesajı üzerine, "Bir lakabım yok ama çok yakın arkadaşlarım bana 'Kero' der. Kero, Kürtçe 'eşek' demek. Eşeği de severim. Sıkıntı yok o yüzden. Eşekle ne alıp veremediğimiz var, onu da bilmiyorum. Eşek neden hakaret? Ayı neden hakaret? Aslan denince hakaret olmuyor ama. 'Aslan oğlum' deniyor, 'ayı oğlum' denmiyor. Aslan da parçalayıp yiyor ayı da pençeleyip yiyor. Bazı arkadaşlarım da bana sadece soyadımla hitap eder" dedi.

"KURTARMAM GEREKEN İNSANLAR VARDI"

Kerem Fırtına, bir seyircinin “Çocukken de oyuncu mu olmak istiyordun?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“13 yaşındayken ‘Çıkmaz Sokak Çocukları’ diye bir oyun izlemiştim. Rahmetli Kamran Usluer, Yıldıray Şahinler ve Hazım Körmükçü oynuyordu. Üsküdar Şehir Tiyatrosu’nda, babaannem götürmüştü. Ondan bir sene sonra mahalle tiyatrosunun sınavına kayıt yaptırdım ve oyunculuğa başladım. Çocukken başbakan olmayı çok istiyordum. Kurtarmam gereken insanlar vardı çünkü. O yüzden Siyasal Bilgiler okudum. Politikacı olmak değil mevzu, siyaset hep hobimdi benim. Politikaya girer miyim; o hiç belli olmaz. Bir planım yok bununla ilgili. Ama o kadar fedakar olduğumu düşünmüyorum. Politikacılık benim için fedakarlık anlamına geliyor. O da çok sempatik gelmiyor bana.”

Haberin Devamı

"ZAMANI DURDURMAK İSTERDİM"

“Süper kahramanlar gibi bir gücün olsa ne yapmak isterdin?” sorusunu Kerem Fırtına, “Zamanı durdurma fikri sempatik” dedi. Kerem Fırtına, yayınlandığı dönemde rol aldığı “Kiralık Aşk”ın gördüğü ilginin kendisini şaşırttığını itiraf etti: “Dizinin tutacağını tahmin ediyordum. Yani İso rolü için Ortaks Yapım’a görüşmeye çağırdıklarında senaryoyu okuyup gitmiştim. Oturup konuştuğumuzda ‘Ben çok anlamam ama tutacak bu iş’ demiştim. Ama tutacaktan kastım, ekrandan kalkmayacağı yönündeydi. Böyle bir patlama beklemiyordum. Şükür, çok güzel oldu" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

"RADYO PROGRAMI YAPACAĞIM"

Daha önce Sarp Akkaya ile radyo programı hazırlayan Kerem Fırtına, yeni bir program hazırlığında olduğunu açıkladı: Sarp’la ‘Kapak’ diye bir radyo programı yaptık 3 sezon. 5-6 ay önce bitti. Çok güzel bir serüvendi bizim için. Kendimizi paylaştığımız sabit bir dinleyici kitlemiz oldu. Şimdi yeni bir radyo programı yapacağım. Konuklu olacak. Hatta ilk konuğum da Sarp Akkaya olacak. Sarp çok özel bir dostum.

"(HAYATTA EVLENMEM, BABA OLMAM) DİYORDUM"

Fırtına, “Eskiden ‘Hayatta evlenmem, hayatta baba olmam’ gibi bir cümlem vardı. 1.5 senedir ‘Hayatta asla’ ile başlayan cümleler kurmuyorum. Ama 'baba olmak istiyorum' gibi bir cümlem de yok" ifadelerini kullandı.

"HİÇ DOST KAZIĞI YEMEDİM"

Ünlü oyuncu, hayatında hiç dost kazığı yemediğini dile getirerek, "Ben hayatımda ne kahpelik gördüm, ne kahpelik yaptım. Hiç dost kazığı yemedim. Dost kazığı da atmadım çok şükür. Kimse benim arkamdan iş çevirmedi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"PİYANO DERSİ ALIYORUM"

Kerem Fırtına, herhangi bir müzik enstrümanı çalıp çalmadığı sorusuna, "3 ay önce Müge Eraydın’dan piyano dersi almaya başladım. Çok hoşuma gitti. İsteyerek başladım zaten. Çift ele geçtim. Keyfim yerinde. Umarım hiç bırakmam" cevabını verdi.