Gazete Vatan Logo

‘Kimin devleti olacak?’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un “Halk kendi devletini kuracak” sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ne demek 16 Nisan’da devlet kuracağız. Kimin devleti olacak” diyerek tepki gösterdi.

‘Kimin devleti olacak?’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Bursa’da referandum çalışması kapsamında, toplumun çeşitli kesimlerini temsil edenlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu özetle şu mesajları verdi:

‘Rejim değişiyor’

“Rejim değişiyor nasıl değişiyor kendileri anlatıyor. Sayın Cumhurbaşkanının danışmanı açıklama yapıyor, ‘halk kendi devletini kurmak için adım atıyor 16 Nisanda. Sandığa gidecek halk kendi devletini kuracak.’ Biz 23 Nisan 1920’de ne yaptık. 29 Ekim 1923te ne yaptık. Cumhuriyeti ilan ettik kendi devletimizi kurduk. Ne demek 16 Nisanda devlet kuracağız. Kimin devleti olacak. Tarihimizi niye inkar ediyoruz.”

‘Dişleri sökülmüş aslan’

“Bu önerilen tek adam rejiminde meclis nasıl güçleniyor? Bir bakanlık dahi kuramıyor. Kaç bakanlığın olacağına bir kişi karar verecek. Bunu şimdi kim yapıyor? TBMM. Niye bu yetkiyi meclisin elinden alıyorsun, hangi gerekçeyle alıyorsun? Öyle yetki alınıyor ki, bir milletvekili çıkıp sözlü soru dahi soramayacak. Bunun adı meclisin güçlendirilmesi mi? Yetkilileri elinden alınmış, dişleri sökülmüş bir aslan gibi orada kalacak.”

Haberin Devamı

‘Kılıçdaroğlu size ne yaptı’

“Kemal Kılıçrdaroğlu, tek konuları bu. Arkadaşlarıma dedim, ‘Bu 18 madde içinde belki benim atladığım vardır. Benimle ilgili bir madde var mı bir de siz bakın.’ Benim gördüğüm kadarıyla, madde 1 Kemal Kılıçdaroğlu, madde 2 Kemal Kılıçdaroğlu, madde 3 Kemal Kılıçdraroğlu...” Ya Kemal Kılıçdaroğlu size ne yaptı? Devletin uçaklarını kullanmıyor, arabalarını kullanmıyor. Meydanlara çıkıyor 18 maddenin bu memleket için nasıl bir felaket getireceğini anlatıyor. Büyük bir fırsat veriyorum. Ya bütün televizyonlar senin emrinde. Ankaradaki o beylere hodri meydan diyorum. Yüreğiniz varsa, cesaretiniz varsa, bilginiz varsa, sadece üçünüz değil isterseniz 33’ünüz gelin, tek başıma geleceğim”

‘O atamaları ben yapmadım’

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Darbecilerle görüştüğünü bilseydim, Yenikapı’ya çağırmazdım’ ifadesi var. Ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusuya şu yanıtı verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı, eğer bunu kanıtlarsa kendisine çok teşekkür edeceğim ama kanıtlamazsa müfteri ilan edeceğiz. Ben Yenikapı’ya da o arzu ettiği için değil, darbeye karşı olduğum için gittim. Milli irade için ben oraya gittim ve bir daha Türkiye darbelerle karşılaşmasın diye 12 madde halinde düşüncelerimi ifade ettim. Bugün aynı düşüncelerimin yine arkasındayım. Ben devleti paralel terör örgütüne teslim etmedim. O atamaların hiçbirini ben yapmadım. Kim devleti teslim etti, kim emniyeti, orduyu teslim etti?”

Haberin Devamı

Final Polatlı’da

Kampanya kapsamında bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Amasya, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Niğde, Kocaeli, Ordu, Samsun ve Aydın gibi çok sayıda ile giden Kılıçdaroğlu, dünü ise Bursa’ya ayırdı. Bu hafta içinde Balıkesir ve İstanbul programları bulunan Kılıçdaroğlu, 15 Nisan Cumartesi günü Ankara’nın Polatlı ilçesinde etkinliğe katılacak.