Gazete Vatan Logo

'Kim sanatçı kim değil tarih karar verir'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, istediği şarkıyı kendisine vermeyen besteci Cengiz Onural’a, “Bunlar sanatçı değil” diye hakaret etti, sanat dünyası karıştı.

'Kim sanatçı kim değil tarih karar verir'

Cumhuriyet Halk Partisi, 'Bana Bir Masal Anlat Baba' isimli şarkıyı propaganda aracı olarak kullanmak istedi ancak ret yanıtı aldı. Bu duruma sinirlenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şarkının sahiplerini hedefe koydu.

YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, "Korktular, vermediler. Onlara sanatçı demiyorum" dedi. Şarkının bestecisi Cengiz Onural, anında yanıt verdi: "Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim. Kimin sanatçı olduğuna tarih karar veriyor."

CHP'LİLER BİLE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sanata ve sanatçıya yaptığı saygısızlık, Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarının kurucusu olduğu Altıok Platformu'nu bile harekete geçirdi. Platform, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Onural'ın sözlerine yer vererek, "Bizce sanatçımız haklıdır" dedi.

'EN SANATÇI ADAMDIR'

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine bir tepki de sanatçı Serkan Çağrı'dan geldi. Sanatçı dostlarına sahip çıkan Çağrı, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: "Sayın Kılıçdaroğlu, size bestesini vermediği için 'Sanatçı olamaz' dediğiniz Cengiz Onural bu dünyadaki en sanatçı adamdır. Hem kişiliği, hem de sanatıyla..." (Sabah)

Haberin Devamı