Gazete Vatan Logo

‘Kim’in füzeleri milyonları öldürecek’

Washington Post gazetesi için hazırlanan bir ‘savaş senaryosunda’, Kuzey Kore ile ABD arasında çıkacak olası bir nükleer savaşta milyonlarca Amerikalının öleceği öngörüsünde bulunuldu

‘Kim’in füzeleri milyonları öldürecek’

‘James Martin Silahların Yayılmasını Önleme Araştırmaları Merkezi’nin Doğu Asya Programı Direktörü Jeffrey Lewis, The Washington Post gazetesi için, Kuzey Kore ile ABD arasında yaşanan krizin çatışmaya dönüşme olasılığına ilişkin bir ‘senaryo’ kaleme aldı. Lewis yazıda, olayların şu şekilde gelişebileceği öngörüsünde bulundu:

2019’un Mart ayında, sınırları yakınlarındaki sürekli manevralardan bıkan Kuzey Koreliler yanlışlıkla bir sivil uçağı, Amerikan bombardıman uçağı sanarak vuruyorlar. Buna yanıt olarak Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sınır bölgedeki hedeflere saldırı emri veriyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Küçük füze adam uzun süre dayanamaz’ diyor. Pyongyang bu ifadeleri doğrudan tehdit ve önleyici nükleer saldırı için sinyal olarak algılıyor. Kuzey Kore’nin elindeki 48 füzeden 36’sı fırlatılıyor. Bir kısmı hedefe ulaşmasa da diğerleri Japonya ve Güney Kore’deki hedeflere büyük darbe indiriyor. Öte yandan ABD, Kuzey Kore’ye yönelik yoğun saldırı düzenliyor. Kim Jong-un da elde kalan füzelerin de fırlatılması emrini veriyor. San Diego ve Pearl Harbor askeri üsler ile New York ve Washington saldırıya uğruyor.

Haberin Devamı

Manhattan da hedefte

Füzelerin üçte ikisi ABD’nin hava savunma sistemi füze kalkanını geçmekte başarılı oluyor. Manhattan’ı hedef alan saldırı yüzünden 1 milyondan fazla kişi ölüyor, Washington’da kurban sayısı 300 bini buluyor. Trump, canını Florida’daki sığınağa kaçarak kurtarıyor. İntihar eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un cesedi ise sığınakta bulunuyor.