Gazete Vatan Logo

‘Kılıçdaroğlu nankör Demirtaş cahil’

Başbakan Davutoğlu, Diyanet Başkanı için ‘Nankör’ diyen CHP liderine aynı sözle yanıt verdi. Davutoğlu, HDP lideri Demirtaş’ın Çanakkale mesajına ‘Ne büyük cehalet’ diye tepki gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale şehitleri için hutbe okutulurken Atatürk’e rahmet okunmamasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Diyanet Başkanı Mehmet Görmez’e “Nankör” demesine aynı sözle karşılık verdi. Davutoğlu, HDP lideri Demirtaş’ın “Osmanlı hükümeti, Alman hamlelerinin kuklası olmaktan sakınmadı” sözlerine de göndermede bulunarak, “7 düvelin karşımıza dikildiği bir anda verilen mücadeleyi bilmemek ne büyük cehalettir” dedi.

‘Evlerinde kitap eksik’

Davutoğlu, dün AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Kitabı ve ilmi merkez addetmiş, onun etrafında şekillenmiş bir hayatı savunan köklü bir gelenekten, bir medeniyetten besleniyoruz. Son 3 gün içinde, gerçekten sadece bir Başbakan ya da AK Parti Genel Başkanı olarak bunu söylemiyorum, iki siyasi partinin genel başkanının yaptığı iki tavır, ben dedim “Herhalde bu genel başkanların evlerinde kitap eksik” diyerek, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ı eleştirdi.

‘Cehaletini sergiledi’

Haberin Devamı

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu için şunları söyledi: “Şimdi ben, bu Anamuhalefet Partisi Genel Başkanına sesleniyorum, dünyanın neresinde, hangi görüşü savunmuş olursa olsun dünyanın neresinde bir din adamına, bir siyasi ‘Nankör’ diye hitap edebilir. ‘Nankör’ diyen kişinin kendisi, öylesine nankörlük yapıyor ki bu milletin imanının temsil edildiği bir makama bu ifadeyi kullanabiliyor. Çanakkale Savaşı yıl dönümü vesilesiyle ki konuşmasında hutbe ile duayı ve birçok şeyi karıştırdı, birçok cehalet örneği var da şimdi girmeyeyim. Birçok temel kavramı karıştırdığı konuşmasında, cehaletini sergilediği konuşmasında, Atatürk’ün hutbede yer almadığını ifade ederek, buradan hareketle hakarette bulunuyor. Örnek vermek istemiyorum ama Yunanistan’da bir siyasi liderin Atina Başpiskoposu ile ilgili ya da Rusya’da Moskova Patriği ile ilgili ya da Vatikan’da, Avrupa’nın herhangi bir yerinde Papa ile ilgili herhangi bir görüş dolayısıyla böyle bir ifadeyi kullanma cüretine sahip olan birisi, halkın huzuruna çıkabilir mi? Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları dine saygıyı öğrenecekler, saygıyı öğrenecekler.”

Haberin Devamı

‘Hatim bilir mi?’

“Kılıçdaroğlu, hatim ne demek bilir mi, bilmem ama 253 bin hatim indirildi ve her yerde Gazi Mustafa Kemal’e ve bütün şehitlere dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanımız da duasında bütün şehitlerimizle birlikte Gazi Mustafa Kemal’i de andı.”

Davutoğlu ayrıca konuşmasında siyasilere eleştirilerin seviyeli olması ve yüz kızartıcı dil ve davranışlardan kaçınılması çağrısı yaptı.

‘Centilmence savaş verildi’

Birisi, ‘Osmanlı Devleti’ni 1. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın kuklası’ olmakla itham etti, hakaret etti ve bunu da 18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında yaptı. Eleştirebilirsiniz, Osmanlı Devleti’nin o günkü yöneticilerini eleştirebilirsin. Ama bir devleti ve de tam da emperyalistlerin, bütün yedi düvelin yüklenerek bir kadim medeniyeti yok etmek üzere Çanakkale’ye yürüdüğü savaşın yıl dönümünde bütün o insanlara dönüp ‘Siz aslında kuklaydınız’ demek, ne büyük cehalettir. Bilmez ki bu genel başkan, aslında Çanakkale’de o ya da bu safta herkes centilmence bir savaş verdi, doğru ama bizim safımızda olanlar sadece İstanbul’u değil, sadece Anadolu’yu değil, sadece Türkiye’yi değil bütün mazlum milletleri, en önemlisi de kitaba dayalı bütün kadim medeniyetimizi savundular.”

Haberin Devamı