Gazete Vatan Logo

‘Kılıçdaroğlu her seferinde şapa oturdu’

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçmişte de bir takım iddialarda bulunduğunu hatırlattı, “Her seferinde de şapa oturmuştur. Bugün de durum bundan farklı değil” dedi

‘Kılıçdaroğlu her seferinde şapa oturdu’

Başbakan Binali Yıldırım, dün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Orman ve İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni”ndeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Yıldırım şunları söyledi:

‘İtibar cinayeti’

Grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak, heyecanla, şevkle Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Yalan yanlış belgelerle aklı sıra akrabalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor. Mal bulmuş mağribi gibi şiddetle celalle Cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret etmeye devam ediyor.

‘Tıs çıkmadı’

Geçmişte Sayın Kılıçdaroğlu buna benzer onlarca asılsız iddiada bulunmuş, her seferinde de şapa oturmuştur. Bugün de durum bundan farklı değildir. Suçladığı insanların avukatları, kendisini bu iddiayı ispata davet etmiş, elindeki bilgi ve belgeleri zaman geçirmeden savcılığa iletmesini, aynı zamanda da medyaya vermesini istemiştir. Aradan 24 saat süre geçmesine rağmen ses seda yok, tıs çıkmadı. Senin yalanlarınla, yanlışlarınla Cumhurbaşkanımıza olan millet sevgisi bir gram bile azalmaz Sayın Kılıçdaroğlu. son günlerde ülkemiz aleyhine başlatılan küresel kara propagandayı yapanların değirmenine su taşımaktan başka hiçbir amaca hizmet etmediğin açık ve seçik ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımız son 15 yılda 12 seçim geçirdi. Her seçimde de bütün bu suçlamalar, iddialar ve itibar suikastlarına karşı mücadele ede ede her seferinde milletin desteğini artırarak bugünlere geldi. Soruyorum, 2009’dan beri iş başındasın, 9 seçime girdin, hangi seçimi kazandın? Bu iftiralar seçim kazanmaya yetmiyor.

Haberin Devamı

İngiltere’de internet daha yavaş

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi NETAŞ’ın 50. yıl dönümü etkinliğine katılan Başbakan Yıldırım, “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızdaki hacmi gittikçe devam edecek. Yakında sürücüsüz araçların devri başlayacak. Teknoloji konusudna Türkiye’ye 2003 yılından beri çarpıcı ilerlemeler getirdik. 2002’de göreve geldiğimizde geniş bant nedir bilen yoktu. 2 gün önce İngiltere’de idim. Orada internet hızı daha yavaş. Şimdi genişbant internet var, mobil internet var. 10 yıl gibi süre içerisinde 5G teknolojilerine doğru ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı