Gazete Vatan Logo

'Kibar Feyzo' gerçek oldu

Iğdır'ın 'Kibar Feyzo'su 75 koyun başlığı iki taksitle ödeyip evlendi ancak talihsiz koca şimdi...

Iğdır'ın 'Kibar Feyzo'su 75 koyun başlığı iki taksitle ödeyip evlendi ancak karısı kaçtı. Talihsiz koca karısını elinde fotoğrafıyla sokak sokak gezerek arıyor

Iğdır'ın merkez Karakuyu köyünde oturan 26 yaşındaki Habip Allun, 75 koyun karşılığında aldığı 28 yaşındaki eşi Makbule Allun evi terk etti. Allun çiftinin evlilik hikayesi ise yeşilçam klasiği olan 'Kibar Feyzo' filminin gerçek versiyonu gibi. Talihsiz koca çok sevdiği eşini bulmak için elindeki fotoğrafıyla sokak sokak geziyor.

Karakuyu köyünde yaşayan Makmubule- Habip Allun çifti birbirlerine aşık oldu. Habip Allun, 2003 yılında sevdiği kızı ailesinden istedi. Aile Makbule'yi 75 oyun başlık parası karşılığında kızlarını Habip Allun'a verebileceklerini söyledi. Biricik aşkı için 35 koyunu 2003 yılında ödeyen Allun, kalan koyunları ödeyemediği sürece eşine kavuşamayacaktı. Bunun üzerine para biriktirip sevdiğine kavuşmak için İstanbul'a gitti. Habip Allan, Kemal Sunal'ın canlandırdığı 'Kibar Feyzo' filmindeki gibi inşaatlarda çalışarak kalan başlık parasını biriktimeye başladı. İki yıl çalışarak kalan 40 koyun parasını biriktirerek köyüne dönen Allun, bu kez de kayınvalidesinin, "git askerliğini yap, kızımı vereyim" dedi. Hemen askere giden Allun, 2006'ının Aralık ayında tezkere alarak sevdiği kızla dünya evine girdi.

Mutlu bir evlilikleri olduğunu vurgulayan Habip Allun, eşinin evden kaçmasıyla sarsıldı. Zorlu mücadelenin ardından dünya evine girdiğini söyleyen Habip Allun, 1 hafta önce evden kaçan eşini arıyor. Çok sevdiği eşini bulmak için elindeki fotoğrafıyla sokaklarda gezen ve karşısına çıkan herkese 'Bu kadını gördünüz mü?" diye soran Allun, ôDört yıl başlık parasını toplamak için çalıştım. Ama kayın validem askerliğini yapmadan kız yok deyince, askerliğimi 2006 yılında bitirerek evlendim. Bir buçuk ay önce İstanbul'a inşaatlarda çalışmaya gittim. Köyde yaşayan babam, eşimin evi terk ettiğini söyledi. Karımı bulmak için Iğdır'a geri geldim. Eşim evdeki kıymetli eşyaları da yanına alarak evden ayrılmış. Gizli numara ile beni arayarak boşanmak istediğini söyledi. Eşimin beni sevdiğine inanıyorum. Makbule kandırıldı ya da zorla o şekilde konuşturuldu. Yuvamın dağılmasını istemiyorum" dedi.

Karısının başına birşey gelmesinden endişelenen Habip Allun, jandarma, emniyet ve savcılığa müracaatta bulundu Allun, eşini görenlerin 0534 728 92 64 numaralı telefona ihbarda bulunmalarını istedi.

Haberin Devamı