Gazete Vatan Logo

‘Kesin ve inandırıcı delil yok’

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal hakkındaki yürütülen soruşturma geçtiğimiz gün tamamlandı

‘Kesin ve inandırıcı delil yok’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Şansal hakkında ‘’twitter’’ adlı sosyal paylaşım sitesindeki mesajlarıyla nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep etti. İddianamenin gönderildiği İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi savcılığın iddianamesini dosyadaki eksiklikleri gerekçe göstererek iade etti. Basın Savcısı Umut Tepe’nin ise mahkemenin iade kararına itiraz edeceği öğrenildi.

IP eşleştirmesi yapılmadı

İddianamede Şansal’ın Ortaköy’deki Reina saldırısından sonra sosyal medyada ki hesabından ‘’Mal sahibi Musevi, davacı Suni, işletmeci Alevi....Noel Baba ha. HS!!’’, ‘’İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı! Özeti budur’’ şeklinde paylaşımlar da bulunduğu belirtildi. İddianamede Şansal’ın Türkiye’de yaşayan Alevi vatandaşları Sünni vatandaşlara karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği belirtildi. Şansal’ın avukatı Efkan Bolaç yaptığı açıklamada, Şansal’ın attığı iddia edilen tweetlerin İstanbul’dan attığının görüldüğünü ancak kişinin Kıbrıs’ta olduğunu ve oradan getirildiğini, dosyada IP eşleştirmesine dair rapor bulunmadığı gerekçesiyle mahkemenin dosyayı iade ettiğini belirtti.

Haberin Devamı