Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Kerem’le ben çocuğumuz olmasını çok istiyoruz’

‘Kerem’le ben çocuğumuz olmasını çok istiyoruz’

Wilma Elles, Yağmur Tanrısevsin ve Ayşen Batıgün’ün rol aldığı ‘Katran’ adlı film izleyicinin karşısına çıktı. Bu üç güzel oyuncu korku türündeki yeni projeleri ‘Katran’ı Hafta Sonu‘na anlattı...

‘Kerem’le ben çocuğumuz olmasını çok istiyoruz’

Katran, hem Hollywood yapımı olması hem dilinin İngilizce olması hem de korku türünde olmasına rağmen dram ögelerinin ağır bastığı bir film olması itibarıyla Türkiye’de bir ilk. Filmin oyuncularından Yağmur Tanrısevsin, Wılma Elles ve Ayşen Batıgün ile yeni projelerini konuşmak için Mövenpıck Hotel’de buluştuk. İyi bir iş ortaya koymanın heyecanını yaşayan oyunculara, haklarında merak edilen her şeyi sorduk...

‘Katran’da neler bekliyor izleyiciyi?

Ayşen Batıgün: Dram tarafı ağır basan, değişik bir korku türü bekliyor izleyiciyi. Bu da Türkiye’de bir ilk.

Yağmur Tanrısevsin: Aslında filmin türüne daha çok dram diyebiliriz.

Wilma Elles: Çok gözyaşı içeren bir film. Arkadaşlarım filmi izlerken yedinci dakikasında ağladılar. Görseller ve kurgu çok güzel ve vurucu oldu. Filmde konuşulan dil İngilizce, ama üzerine Türkçe dublaj yapıldı. Bu da filme farklı bir enerji verdi ve güzel bir şey oldu.

Fragmanda film, korku filmi olarak yansıtılmış. Siz şimdi dram olduğunu söylüyorsunuz ama muhakkak ki izleyici de korku filmi olduğunu düşünüyordur...

Haberin Devamı

Ayşen Batıgün: Evet, haklısınız. Fragmanı izlediğiniz zaman, inanılmaz güzel efektleri olan bir korku filmi görüyorsunuz. Ama o yansıtılan korkunun içinde çok acıklı bir aile dramı var. Türkiye’de böyle bir film ilk kez yapılıyor. Filmde korku figürü olarak periler falan yok. Farklı bir şey yaptık. Hikaye olarak tanıdık gelebilir ama aslında o kadar güzel bir aşk hikayesi var ki içinde, gerçekten ortaya çıkardığımız işle gurur duyuyoruz.

Wilma Elles: Benim karakterim Olivia, çok romantik. Bir hayalet ama çok duygusal bir hedefi var. Ortada bir ev var. O evde vakti zamanında çok kötü şeyler yaşanılmış ve ev katrana dönmüş. Sonra yıllar geçtikten sonra oraya başka bir aile taşınıyor. Ve önceden o evde yaşanılan lanetin etkisi onlara yansıyor.

WİLMA ELLES: ‘BU FİLM TÜRKİYE’DE NE KADAR KALİTELİ İŞLER YAPILABİLDİĞİNİ GÖSTERDİ’

Film Amerikan yapımı, yönetmen Türk ve birçok yabancı ülkede gösterime girecek. Amerika tarafıyla bağlantı nasıl kuruldu? Yani onlar bu filmi nasıl desteklediler?

Haberin Devamı

Ayşen Batıgün: Yönetmenimiz Ersan Denk, zaten daha çok Hollanda ve Amerika tarafıyla iş yapıyor. Oradaki yapım şirketi Hollywood’la iş yapıyor ve yatırımcılar Hollywood yapımı kalitesinde bir filmi yapmak istemişler.

Wilma Elles: O yapım şirketi bazen Almanlarla, bazen farklı farklı ülkelerle çalışıyor. Bu proje için Ersan Denk’le görüştüklerinde, yönetmenimiz Türkler’le çalışmak istediğini söylemiş. Bu film gerçekten Türkiye’de ne kadar kaliteli işler yapılabildiğini gösterdi.

Yönetmen bu roller için sizinle çalışmaya nasıl karar verdi?

Yağmur Tanrısevsin: Bizi audition’la seçtiler. Senaryo bize geldiği zaman, o karakterlere uygun Avrupai yüzler aranıyordu. Çünkü karakterler Amerikalı olacaktı. Ben ailenin kızını oynuyorum mesela ve aradıkları tipik Amerikalı bir genç kızdı. Yüzümü bu rol için bu yüzden uygun buldular.

Rollerde saç renkleriniz de değişmiş. Mesela Wilma Hanım’ı alışık olduğumuz sarışın halinin aksine esmer olarak izliyoruz...

Wilma Elles: Bana filmdeki günümüzdeki ailenin anne karakterini teklif etmişlerdi. Aslında yine yapardım ama ben geçmişteki Olivia karakterine daha uygun olduğunu düşündüm, yönetmenimiz de bunu kabul etti. Saçlarımı siyaha boyattık ve tam anlamıyla Olivia karakteri olarak izleyicinin karşısına çıktım.

Haberin Devamı

Ayşen Batıgün: Filmde şöyle bir tat da var; Japon korku filmlerine baktığımızda, genelde siyah ve ıslak saçlar korku figürü olarak kullanılır. Biz de bu tip ayrıntılara çok dikkat ettik. Evin içindeki dekorlara kadar her şeye çok özen gösterildi.

YAĞMUR TANRISEVSİN: ‘TV8’DEKİ PROJEM HENÜZ KESİNLEŞMEDİ’

Yağmur Hanım sizin şu anda TV8’de yayınlanacak yeni bir projeniz var. Murat Boz ile birlikte rol alacaksınız. Ne zaman izleyiciyle buluşacak?

Yağmur Tanrısevsin: TV8’deki proje henüz tam kesinleşmedi. Türü komedi olacak. Kesinleştiğinde zaten yapımcı mutlaka duyurusunu yapar. Çekimler başlamadı henüz.

Wilma Hanım hamile olduğunuza dair haberler çıktı. Siz de bu konu hakkında yorum yapmadınız. Doğru mudur?

Haberin Devamı

Wilma Elles: Kerem’le ben çocuğumuz olmasını çok istiyoruz. İnşallah olacak. Her şey yolunda gidiyor.

BİZ BU FİLMDE KARAKTERLERİMİZİN HAKKINI SONUNA KADAR VERDİK...

Siz izleyici olsaydınız bu filmi neden izlerdiniz?

Ayşen Batıgün: Ben fragmanı gördükten sonra gerçekten çok merak ederdim ve mutlaka gidip izlerdim. ‘Katran’ sinema filmimiz İngilizce çekildi, Türkçe dublaj yapıldı. Bu alışık olduğumuz bir şey değil. Sırf bu yüzden bile izlenilir.

Yağmur Tanrısevsin: Türkler’le Amerikan yapımı bir korku filmi çekildiği için mutlaka gidip izlerdim. Çünkü konu da oldukça enteresan.

Reyting beklentiniz nedir peki?

Wilma Elles: Ben bir oyuncuyum, reyting konusu beni ilgilendirmez. Benim işim yönetmeni memnun etmek. Bunu yapabiliyorsam, başarmış olduğumu hissederim. Benim hedefim bu.

Yağmur Tanrısevsin: Biz bu filmde karakterlerimizin hakkını verdik. Bundan sonrası seyirciye kaldı.

Çekim süreci nasıl geçti? Birbirinizle iletişiminiz nasıldı?

Yağmur Tanrısevsin: Klasik olacak ama sette aile gibiydik. Çekimleri, iki buçuk yıl önce, bir buçuk ayda tamamladık.

Peki, vizyona girmek içine neden bu kadar bekletildi?

Ayşen Batıgün: Yurt dışındaki prosedürlerden dolayı ancak şimdi vizyona girebildik.

Yağmur Tanrısevsin: Bu benim ‘Adını Feriha Koydum’dan sonraki ilk projemdi. Ve ilk sinema filmim... İlk sinema deneyimimin korku türünde olması bana ilginç geldi.

Önümüzdeki süreçte ‘Katran’ 28 ülkede gösterilecek. Bir oyuncu için son derece güzel bir his olsa gerek. Yurt dışında profesyonel anlamda oyunculuk yapmak gibi hedefleriniz var mı?

Ayşen Batıgün: Ben Avrupa’nın dramını, Amerika’nın da korku türünü çok seviyorum. Çok isterim yurt dışında farklı projelerde yer almayı. Bunun için elimden geleni yapacağım.