Gazete Vatan Logo

'Kendimizi Suriye'de sandık!'

Beytüşşebap'taki çatışmanın tanıkları anlattı

10 askerin şehit düştüğü 20 PKK'lının öldürüldüğü Beytüşşebap çatışmasının tanıkları o anları anlattı

Şırnak Beytüşşebap'ta meydana gelen çatışma sonrası elektrik ve internet hatlarının kesildiği şiddetli çatışmalar sonrasında belediye hoparlöründen yapılan duyurularda halktan sağduyulu davranması istendi. Büyük bir gerginliğin hâkim olduğu ilçede esnaf kepenk açmadı.

"KENDİMİZİ SURİYE'DE SANDIK"

Çatışma anlarını Taraf 'a anlatan görgü tanıkları, "Kendimizi Suriye'de hissettik" dedi.


Turan Gülenç adlı görgü tanığı şunları anlattı: "Birden silah sesleri yükselmeye başladı. Çocuk ve kadınların çığlıkları her yerden duyulabiliyordu. Silah seslerinin yükselmesi ve beraberinde roket seslerinin gelmesi ile birlikte ilçe sakinleri büyük panik yaşadı. Çatışmalar esnasında dışarıda olan ve kafelerde oturan vatandaşlar vardı. Silah seslerinin gelmesi ile birlikte kaçışlar başladı.

ÇATIŞMA 3 SAAT SÜRDÜ

Kimi vatandaşların evlerine kurşunlar isabet etti. Sokaklarda zırhlı araçlar dolaşıyordu. Çatışma üç saat boyunca sürdü. Sabaha kadar korkudan kimse uyuyamadı.

İlçe halkı tam bir korku içine girdi. Neredeyse kendimizi Suriye'de hisseder gibi olduk. Sabah olmayacağını ve gün yüzü göremeyeceğimizi sandık. Şiddetli çatışmaların son bulması ile birlikte rahat bir nefes aldık. Sabah olduğunda ise ortadaki manzara herkesi şoke etti. Ambulanslar ve helikopterler sürekli gidip geliyordu. Yaralıları götürüyorlardı. Biz de evin ortasında bulunan küçük bir odaya girdik."

"EVİMİZE MERMİLER İSABET ETTİ"

Bir diğer görgü tanığı Seyhan Ataman ise "Saat 22:00 sularında yaşanan korku anlatılmaz. Merkezin içindeydi. Koridorlara dahi kaçamıyorduk herkes olduğu yerde kaldı. PKK'lıların şehir merkezine doğru kaçışları sırasında asker PKK'lıların üzerine ateş açtı. Evimiz Kaymakam'ın evine yakın olduğundan dolayı sürekli olarak mermiler üzerimizden geçiyordu. Evimize isabet eden çok fazla mermi de bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı