Gazete Vatan Logo

'Kenan Evren'le hesabımız yarım kaldı'

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatıyla ilgili, "Ölüm haberini duyduğumda keşke cezaevinde yatsaydı. Bir gün de olsa elleri kelepçelenseydi dedim. Onunla hesabımız yarım kaldı" dedi.

'Kenan Evren'le hesabımız yarım kaldı'

Manisa'da yürüttüğü seçim çalışmaları sırasında gazetecilere Evren'in ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Özdağ, darbe döneminde hayatını kaybeden ve işkence görenlerin annelerinin bugün sevinçli olduğunu savundu.

Kendisinin 12 Eylül döneminde 7 yıl cezaevinde kaldığını, 68 gün işkence gördüğünü, kaburgalarının ve ayaklarının kırıldığını belirten Özdağ, "Bugün Anneler Günü ve bazı anneler çok sevinçli. Sağcısıyla solcusuyla 1 milyon 650 bin kişi sakıncalı ve sabıkalı hale dönüştü. Onların anneleri şu an çok sevinçli. Çünkü çocukları çok zulüm gördü" diye konuştu.

Kenan Evren'in ölüm haberini duyduğu andaki duygularını anlatan Özdağ, "Öldüğünü duyduğumda keşke cezaevinde yatsaydı. Bir gün de olsa elleri kelepçelenseydi dedim. Onunla hesabımız yarım kaldı" ifadesini kullandı.

Özdağ, Evren'in yargılanmasında ve rütbelerinin sökülmesinde üyesi olduğu Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun büyük bir etkisinin olduğunu söyledi. Özdağ, komisyonun kurulmasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük katkısının olduğuna işaret etti. Özdağ, şöyle devam etti: "Gönlüm isterdi ki Kenan Evren bir gün de olsa hapse girseydi. Bir gün de olsa nezaret altına alınsaydı. Kimsenin içeri girmesini istemem ama bunların en azından bir gün bizim çektiğimiz acıları görmesini isterdim. Bir sağdan bir soldan astılar annelerimizi, babalarımızı çok üzüldüler. Onlar bu memleketin çocuklarıydı. Keşke dövüşmeseydik, keşke bizi dövüştürmeseydiler. Kenan Evren gibi adamlar ceza alsalardı başkalarına örnek olurlardı. Bundan sonra darbeler dönemi bitmiştir. Asker askerliğini yapacak. Siyaseti, siyasetçiler yapacak."

Haberin Devamı

Kenan Evren'in cenazesine kimsenin katılmaması arzusunda olduğunu belirten Özdağ, gördüğü işkenceleri bugün önemsemediğini söyledi. Özdağ, tarihçilerin o dönemi objektif olarak kaydetmesini istedi. Selçuk Özdağ, 1980'de ülkücü kuruluşlar davasında idamla yargılanmış ve 7 yıl cezaevinde kalmıştı.