Gazete Vatan Logo

“Kelebekler Özgürdür” ikinci ödülü getirdi

“Kelebekler Özgürdür” ikinci ödülü getirdi

Başarılı tiyatro oyuncusu Kerem Kobanbay'ın Tiyatro Ak'la Kara'da rol aldığı Kelebekler Özgürdür adlı oyundaki performansı ikinci kez ödüllendirildi. Oyuncu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde de “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Tiyatro Ak’la Kara’nın kurucularından Kerem Kobanbay, rol aldığı Kelebekler Özgürdür oyunundaki performansı ile Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Oyuncu, aynı oyundaki performansı ile ilk ödülünü Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri'nde almıştı. Kerem Kobanbay'ın doğuştan görme engelli bir karakteri canlandırdığı Kelebekler Özgürdür oyunu Tiyatro Ak'la Kara'da ikinci sezonunda seyircinin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Dünyayı hiç görmemiş birinin gözünden görün...

Amerikalı yazar Leonard Gershe’in yazdığı Kelebekler Özgürdür, görme engelli bir adamın 35 yıl sonra annesinin evinden taşınıp tek başına yaşamaya başlamasını ve hayata tutunuşunu anlatıyor. Canlandırdığı doğuştan görme engelli Don Baker karakteriyle seyirciden tam not alan Kerem Kobanbay, 3 ay boyunca metroda tanıştığı görme engelli bir çiftinin evine misafir olarak oyuna hazırlandı.

Doğuştan görme engelli olan Don Baker, 35 yaşında ilk kez kendi başına yaşamaya başlamıştır. New York'taki küçük dairesinin karşısına Jill adında bir oyuncu taşınmıştır. Don ve Jill kısa bir süre sonra yakınlaşırlar. Jill dünyada hiç kimsenin görmek istemeyenler kadar kör olmadığını Don'dan öğrenir. Ve şimdiye kadar hiç görmediği bir dünyayı görür. Fakat bir süre sonra Don'ın annesi gelir ve onu kendi evine götürmek konusunda ısrar eder. Don bu ısrara karşı koyunca Bayan Baker, Jill'den kendisine yardımcı olmasını ister. Jill Don'ın eve dönmesi için elinden geleni yapar. Fakat Bayan Baker oğlunu artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini anlar. Don 35 yıl sonra, karanlık bir dünyada bile olsa yaşamaya başlamıştır.

Haberin Devamı