Gazete Vatan Logo

‘Kayıtdışı işçi çalıştırana 1 yıl hapis cezası verilsin’

ÇalIŞma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni istihdam paketi kapsamında kayıtdışı işçi çalıştırılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Çelik, Avrupa ülkelerinde kayıtdışı işçi çalıştırmanın yaptırımının son derece ağır olduğunu, Türkiye’de de cezaları Avrupa ölçüsüne çıkartmayı planladıklarını söyledi.
Çelik, “Almanya’da kayıt dışının cezası yüklü para cezasının yanı sıra 5 yıl hapis. Hollanda ve Finlandiya’da da para cezasının yanında hapis cezası uygulanıyor. Bizde de, netlik oluşmadı ama bana göre mesela kayıt dışı işçi çalıştırana 25 bin YTL para cezasıyla birlikte 1 yıl hapis cezası verilebilir” dedi.
Bakan Çelik, kadın istihdamının artırılması amacıyla düşündükleri kreş yardımı için 500 milyon YTL’lik kaynağa ihtiyaç olduğunu da açıkladı. Bu kaynağın, Milli Piyango, at yarışları gibi şans oyunları ile içki ve sigaradan alınacak katkı payları, işsizlik fonundan aktarılacak paylarla sağlanabileceğini belirten Çelik, ancak bu konuda henüz bir netlik oluşmadığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı