Gazete Vatan Logo

‘Kaybeden AK Parti’ dedi istifaya kapıyı kapattı

Partisinden istifa sesleri yükselen CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin oyunun 7 puan düştüğüne dikkati çekti, “Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir” dedi

‘Kaybeden AK Parti’ dedi istifaya kapıyı kapattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri sonrasındaki iki günlük sessizliğini dün bozdu. Partisinin oyunun yaklaşık 2,5 puan düşmesi, partinin adayı Muharrem İnce’nin yüzde 30’u aşmasının ardından görevini bırakıp bırakmayacağı tartışılan Kılıçdaroğlu, CHP ve Millet İttifakı’nın başarılı bir süreç yürüttüğünü savunarak “istifa” beklentilerine kapıyı kapattı. Kılıçdaroğlu partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, parti örgütüne teşekkür ederek şöyle konuştu:

‘Sıradan bir başarı değil’

Seçimlerde toplumun üzerindeki ölü toprağını kaldırdılar. İktidar partisine 7 puan kaybettirdiler. Kolay elde edilecek, sıradan bir başarı değildir. OHAL’e, devletin tüm imkanlarına, tüm televizyonlara, gazetelere, tüm baskı ve şantajlara rağmen AK Parti’nin oylarını 7 puan indirdiler. 49,5 olan oyları 42,5’e düştü. Bu bizim için çok önemli bir sonuçtur.

Yerel seçimi işaret etti

Bu sonuç aynı zamanda parlamentoda iktidar partisinin çoğunluğunu kaybetmesine yol açtı. Dünün tek adamı, güçlü adamı bugünün artık topal ördeğidir. Her istediğini yapamayacak. Özetle duvarın bir kısmını yıktık. Ayrı azim ve kararlılıkla duvarın geri kalan kısmı da yıkacağız. Bu seçimin tek kaybedeni vardır, AK Parti’dir. 7 puan kaybetti, parlamentoda çoğunluğunu kaybetti.

Haberin Devamı

İttifaka övgü

Anadolu’yu barıştırdık. Millet İttifakı, bizim tarihimizin en önemli demokartik kurullarından birisi olacaktır. Bu süreçte Orta Anadolu’da artık CHP’nin sesi daha gür çıkacak. Uzun yılladır milletvekili çıkaramadığımız 13 ilde milletvekili çıkardık. 12 Eylül darbe hukukunun getirdiği seçim barajını yerle bir ettik. Eşit şartlarda bir mücadele olmadı. Sandıkta değil demokraside hile var.

Tebrik etmeyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ı tebrik edecek misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, güçler ayrılığı ilkesini getirecekse ve bu konuda yeni bir anayasa değişikliği yapacağız diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Dikta heveslisi birisi tebrik edilmez.

Haberin Devamı

‘Beklentinin altında kaldı’

“(İnce’nin CHP’den 8 puan fazla oy alması konusunda) Muharrem Bey’in CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten aksi halde nasıl Cumhurbaşkanı olacak. Neden Muharrem Bey altı oklu bayrağı çıkarıp Türk bayrağı rozeti taktı? Herhalde daha fazla oy almak için. Çalıştı, mücadele etti. CHP’den fazla oy alması kadar da doğal bir şey olamazdı zaten. Oy almasaydı o zaman zaten büyük sorun çıkacaktı. Ama kendisinin de ifade ettiği gibi oyun daha fazla olması lazımdı, beklentinin altında kaldı.”

‘Aramızda tartışırız’

“(Mahir Ünal’a yanıt ) Biz hiçbir zaman dış telkinlerle ya da birilerinin telkiniyle kendi politikamızı oluşturmayız. Dönüp önce bir kendi partisine baksın. CHP’nin bütün üyeleri, kendi aramızda oturur konuşuruz, tartışırız da ama biz demokrasiye inanan bir partiyiz. Tek adama teslim olan bir parti değiliz. Partide ne olacağına ne biteceğine partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız.”

Haberin Devamı