Gazete Vatan Logo

‘Kavurmacı’yı bırak kavrulan ülkeye bak’

Erdoğan’ın ‘siyasi ayakla’ ilgili cevabı üzerine Bahçeli konuştu: Malum hukuk herkese eşit uygulanmalı. Kavurmacı’yı bırakın, kavrulan ülkeye bakın...

‘Kavurmacı’yı bırak kavrulan ülkeye bak’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin muhalefet partilerinden gelen eleştiriler üzerine “içlerini temizlesinler, hadleri değil” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert karşılık verdi. Bahçeli, dün sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

‘Beklemediğim sözler’

“Partimizin bu haftaki Meclis grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı hakkındaki yorum ve değerlendirmelerim ses getirmiş, yankı bulmuştur. Haklı bir şekilde FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine gidilmesi, bu kapsamdakilerin tespit ve teşhirinin yapılmasını istemiş, dilemiştim. Anlaşılan odur ki, Sayın Cumhurbaşkanı hiç beklemediğim, arzu ve tahmin etmediğim ölçüde grup konuşmamdaki bu sözlerden rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlık Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi takdiri, kendi bileceği bir husustur.”

‘İspat değil icraat...’

“Bu konuda en öncelikli görev hükümete düşmektedir. Emniyet, istihbarat ve yargıyı seferber edecek de hükümettir. Bu yalın gerçek ortadadır. Hükümetin FETÖ’nün siyasi uzantıları konusunda inisiyatif almasını beklemek, konuyla ilgili milletimize tercüman olmak haklı bir duruştur. FETÖ’nün siyasi ayağı olmadığını söyleyerek, alt kademe bazı siyasi yöneticileri hedef almak da milli vicdanı tatmin etmeyecektir. Üstelik böyle bir yaklaşım FETÖ ile mücadelenin etkinliğini ve inandırıcılığını zayıflatıp yıpratacaktır. Buna da kimsenin hakkı yoktur. Sayın Erdoğan’ın, siyasi ayakla ilgili temizlik yapılmadığını iddia edenin, iddiasını ispatlaması gerektiğine vurgu yapması temelsizdir. Devleti yöneten bellidir. FETÖ’yle irtibat ve iltisakı olanların isim listesi hükümetin elindedir. İspat değil, icraatın konuşulması lazımdır.”

Haberin Devamı

‘Ver listeyi bakalım...’

“Kendi içindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler’ deniliyor. Şahsıma, FETÖ’cülerin isimlerini versinler ne yapacağımı görsünler. Haddimizi biliyoruz. Haysiyetli davranıp hakikatin peşinden koşuyoruz. Ama bunu herkesin yapmasını bekliyoruz. Peki, hakkımız değil mi? Siyasette dürüstlük, adalet, erdem, ahlak kurallarını görmezden gelmek Türkiye’yi ateşe atmak, milleti yok saymaktır. Biz buna karşıyız. Sayın Cumhurbaşkanı, malumunuz, adalet ve hukuk herkese eşit uygulanmalıdır. Kavurmacı’yı bırakın, kavrulan ülkeye bakın. ‘İhanet içinde olan babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmayacağız.”

Haberin Devamı