Gazete Vatan Logo

‘Kavga yok, haber asparagas’

Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otelde Rus ve Ukraynalı turistler arasında yaşandığı iddia edilen kavganın yetkililer ve otel yönetimi tarafından asılsız olduğu belirtildi. Geçen hafta Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otelde Rus ve Ukraynalı turistlerin kavga ettiği Rus basınında yer aldı

Habere göre, Ukraynalı turistlere aynı otelde tatil yapan Alman turistlerin de kavgaya destek verdiği; kavganın sonunda ise Rus turist grubu otelin tepesine Rus bayrağı dikti. Rus basınında yer alan bu haberi, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse yalanladı. Köse, “Böyle bir olay hiçbir yerde ve hiçbir işletmede gerçekleşmemiştir. İddia edilen olaylar asparagastır” dedi.

‘Ukraynalı yok’

Olayın gerçekleştiği iddia edilen otel yönetiminden yapılan açıklamada ise olayın gerçek dışı olduğu belirtilirken, “Haberler tamamen gerçek dışı ve asılsızdır. Otelde 500’e yakın kişi konaklıyor neredeyse tamamı Rus turistlerden oluşuyor. Otelimizde kalan Ukrayna’lı turist yok. Haber kaynağını araştırtıyoruz. Avukatlarımızı harekete geçirdik, kanuni işlem yapacağız” denildi.

‘Araştırdık, asılsız çıktı’

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gül ise olayı araştırdıklarını fakat olayların asılsız olduğunu belirtirken şunları söyledi: “Çeşitli basın yayın organlarında yer alan Ukraynalı ile Rus turistler arasında tartışma ve kavga olduğu yönündeki haberleri araştırdık. Bölgede konunun muhatabı tüm resmi kurumlardan teyit aldık. Haberlerde bahsedilen otel yöneticisi ile görüştük ve bölge otellerinin hiçbirinde böyle bir olayın gerçekleşmediğini öğrendik. Çıkan haberlerin tamamen asılsız ve gerçekleri yansıtmıyor.”

Haberin Devamı