Gazete Vatan Logo

'Kasımpaşalı' vurgusu!

CHP lideri Baykal: İktidar yanlış kıble seçti

Baykal, “Başbakan’ın kendisine ’gitme’ diyenlere itibar etmeyeceğini, bir Kasımpaşa siyasetçisi olarak çekinmeyeceğini düşünüyorum” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün partisinin grup toplantısında Başbakan’a gönderdiği randevu mektubunu yine gündeme getirdi ve şöyle konuştu:

* AÇILIMI HALKA YAP: Bu açılım ile kim tatmin oluyor? Ne yapılmak isteniyor? İki aydır bu konuda hiçbir ilerleme sağlanamadı. Neymiş bu çözüm? Nerede arıyor bu iktidar bu çözümü? Eğer bölgede yaşayan insanların beklentilerinde arıyorsanız o insanların sorunlarını saptayarak onların taleplerini dinleyip ona göre çözüm bulacaksınız. Orada yaşayanlar okul, dil, yönetim anlayışı değişsin doğrultusunda mı talepleri var? Hayır. İktidar bilerek ya da bilmeyerek yanlış kıble seçmiştir. Açılımı, PKK’ya değil, bölgede yaşayan Kürt kökenli yurttaşlara yap.

* KAFANDAKİLERİ BİLİYORUM: Başbakan, düşüncelerimi bile bile mektup yazdı. Ben de kapsamlı cevap verdim. Bana gelirken bilsin ki, bu düşüncelerim devam ediyor. Bir Başbakan’a ’hayır gelme’ demek, bizim devlet sorumluluğumuz ve demokrasi düşüncemizin içine girmez. Gel dedi. Ama zannetme ki senin kafandakilerin ne olduğunu ben bilmiyorum. Zannetme ki beni ikna edersin. Bir de burada yanımda dinle.

* KASIMPAŞALI SİYASETÇİ: Bu görüşme, tarihidir. Ben bunun farkındayım. Karşılıklı nezaket görüntüleri ile milletten saklayamayız. Bu tartışmayı mutlaka kamuoyu gerçeği ile öğrenecektir. Bu konuşma şimdi yayımlanmayabilir. Ama bizim ve onun ne söylediği kayıtta olmalıdır. Gizli gerçekleştirilmiş bir buluşmanın ne gibi spekülasyonlara yol aştığı ortada. Başbakan düşüncelerinin kayda geçirilmesinden ve zamanı gelince millet tarafından öğrenilmesinden korkmamalıdır. Başbakan’ın kendisine “gitme” diyenlere itibar etmeyeceğini, bir Kasımpaşa siyasetçisi olarak çekinmeyeceğini düşünüyorum. İmralı’nın gönderdiği yol haritasını milletten saklıyorsun; kendi yol haritanı neden saklıyorsun?

Baykal’dan TV kaydına ‘devlet sırrı’ ayarı

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin kamera kaydı altına alınması önerisinin gerekçesini açıklarken, “Günü gelince, ’evet bizimle de görüştüler. Ama bize söyledikleri ve bizim cevabımız da şudur’ diye millete göstermek için bu şartı koştuk” dedi. Erdoğan’ın çok özel ya da devlet sırrı niteliğindeki bir bilgiyi vereceğine inanmadığını kaydeden Baykal, “Eğer ’Devlet sırrı var. Şöyle bir durum da var’ diyecek olursa o zaman yeniden bir araya geliriz. Kamera da olmaz. Ben onu dinlerim ve o bende kalır” diye konuştu.

Baykal, “Başbakan Erdoğan’dan önce mektup yazdığınız bir başka devlet adamı oldu mu?” sorusuna ise “Kenan Evren’e Zincirbozan’dan yazdım. Zehir zemberek bir metin yazdım” yanıtını verdi dedi. Fotoğraflar: Barış ORAL

Haberin Devamı