Gazete Vatan Logo

'Kara Toprak' 6'ncı sırada

Fazıl Say'ın müzik CD'si Amerikan müzik listeleri Billboard'a girdi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın, "Black Earth' (Kara Toprak) adlı albümü, Amerika'da en çok satanlar listesine 6'ıncı sıradan girdi. Say'ın Beethoven'in sonatlarından oluşan CD'si de 22'inci sırada yer aldı.

Amerikan müzik listeleri Billboard'da Türk piyanist Fazıl Say yer alıyor. Besteci ve piyanist Fazıl Say'ın "Black Earth' (Kara Toprak) adlı CD'si ABD'de en çok satanlar listesine ilk kez ve 6'ıncı sıradan girdi. Sanatçının Beethoven'in sonatlarından oluşan albümü de aynı listenin 22'nci sırasında yer aldı. Müzik otoriteleri, daha önce listelerde kaydı olmayan Say'ın aynı anda iki CD ile listeye girmesini ve "Kara Toprak'la 6'ncı sırada bulunmasını, büyük başarı olarak nitelendirdi. Say, şu değerlendirmeyi yaptı:

"ABD basını veya televizyon programlarında benimle röportaj yapılmadı. Öte yandan, konserlerden sonra hiç beklemediğim sayıda CD imzaladım. Kara Toprak, en geniş ilgi gören kaydım oldu. Aşık Veysel'in bir teması üzerine yaptığım bu beste, makamsal müziğimizi modern anlayışla işliyor. Elbette ki ilginin kaynağında, Anadolu'nun köklü müzik kültürünün etkileyici gücü var."

Haberin Devamı