Gazete Vatan Logo

‘Kaptan düşüyoruz’

Düşen Rusya uçağının kara kutusuna ulaşıldı. Son konuşmalarda pilotun büyük bir şaşkınlık yaşayıp küfür etmesi, yardımcısının ise “Kaptan düşüyoruz” diye bağırması dikkat çekiyor

‘Kaptan düşüyoruz’

Karadeniz’e düşen Rusya Savunma Bakanlığı’na ait içinde 92 kişi bulunan Tupolev TU-154 tipi uçağın kara kutusuna ulaşıldı. Kokpit konuşmalarında son saniyede pilot ile yardımcısı arasında neler olduğunun anlaşılamamasından kaynaklanan bir şaşkınlık ve panik ifadeleri dikkat çekti. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, “Soçi’den getirilen Tu-154’e ait kara kutudaki verileri inceleme çalışmaları Hava Kuvvetleri Merkez Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nde sürüyor. İlk analiz, uçağın olası düşme sebepleri listesini daraltma fırsatını veriyor” dendi.

Bu da ne!

Bu arada Life.Ru sitesi kendi kaynaklarına dayanarak kara kutudaki konuşmalardan son bölümleri yayınladı. Buna göre uçak düşmeden önce kaydedilen son konuşmalar şöyle:

- Hız 300... (Duyulmuyor)

- (Duyulmuyor)

- Yerimi aldım kaptan. (Teknik bir terim kullanılıyor, anlaşılmıyor)

- Ah, neler oluyor! (Keskin bir sinyal sesi duyuluyor)

- Flaplar, lanet olsun kaltak! bu da ne! hay aksi! (burada kaptan Rusça küfrediyor)

- Yükseklikölçer!

- Biz... (Duyulmuyor) (Yere tehlikeli yakınlık bildiren sinyal sesi)

Haberin Devamı

- (Duyulmuyor)

- Kaptan, düşüyoruz!

(Kaydın sonu)

İkinci kara kutu da bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı, düşen uçağın ikinci kara kutusunun da bulunduğunu duyurdu. Rus yetkililer şimdiye kadar uçağa ait 12 büyük parça ile bin 547 küçük parçanın sudan çıkarıldığını belirtti. Ünlü Kızıl Ordu Korosu’nun da içinde yer aldığı uçak, Pazar günü Soçi’den havalandıktan dakikalar sonra Karadeniz’e düşmüştü. Uçaktaki 92 kişiden sağ kurtulan olmamıştı.