Gazete Vatan Logo

‘Kapıyı açtığımda kız da erkek de kanlar içindeydi’

Boğaziçi Üniversitesi kız öğrenci yurduna girerek, bir kız öğrenciyi jiletle yaralayan ve hakkında 20 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Yasin Polat’ın yargılanmasına devam edildi.

‘Kapıyı açtığımda kız da erkek de kanlar içindeydi’

Boğaziçi Üniversitesi kız yurdunda jiletle saldırıda yakalanan zanlının İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmasına mağdur kız öğrenci G.G.B katılmazken, tutuklu sanık Yasin Polat, duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı sanık Polat’ın avukatının duruşmaya gelmediği için savunmasını alamayacağını belirterek tanıkların dinlenmesine karar verdi. Tanık N.B.Ç. “Sabaha karşı yan odadan bir takım seslerin gelmesi üzerine uyandım. Bir erkeğin ‘sus, sus’ dediğini, kızın da ağlamaklı sesler çıkarttığını işittim” dedi.

N.B. Ç., alt kata inip burada bekleyen resepsiyon görevlisine seslenip tekrar yukarıya çıktığını ve seslerin geldiği odanın kapısını açtığını söyledi. N.B. Ç., “Işığı açtığımda yatağın yanında her ikisini de ayakta gördüm. Erkeğin üzeri kanlar içindeydi. Kızın da ellerinde ve üzerinde kanlar vardı. Korku içinde ağlıyordu. Erkeğe ‘ne yapıyorsun’ diye bağırdım. Beni görünce şaşırdı. Üzerime doğru geldi. İtekledi ve dışarı çıktı. Koridora çıktığında nereye gideceğini şaşırdı. Başka odalara girip çıkmaya başladı. Resepsiyon görevlisi de kata geldi. Onunla da boğuştular. Onu da aştıktan sonra merdivenlerden inerek kaçtı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yanlışlıkla girdim

sanık Yasin Polat, tanık öğrencinin anlatımlarını kabul etmediğini belirtip, “Önceki ifadelerimde de belirttiğim gibi odaya yanlışlıkla girdim. ’Ne arıyorsun’ diye üzerime gelince korkup, üzerimdeki jileti çıkardım. Kendimi korumaya çalıştım” dedi. Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı müşteki G.G.B. ’nin ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün katılma talebini kabul etti. Mahkeme, İstanbul Barosu’ndan sanığı savunmak üzere görevlendirilen ancak yapılan 2 duruşmaya da katılmadığı gerekçesiyle sanık avukatı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Sanık Polat’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.