Gazete Vatan Logo

‘Kaldırım olsa ölmezdi’

Uludağ’da Necla Aladağ adlı kadının buzda kayan otomobilin altında sürüklenerek yaşamını yitirmesinde de ihmal olduğu öne sürüldü.

‘Kaldırım olsa ölmezdi’

ULUDAĞ’da, Oteller Bölgesi’nde buzda kayan otomobilin altında sürüklenerek can veren Necla Aladağ’ın (47) ölümünden sonra, kaldırım sorunu gündeme geldi. Teleferiğin ikinci bölgeye yolcu taşımaya başlamasıyla, günübirlikçi patlamasını daha önceden tahmin ettiklerini belirten yetkililer, “Öyle de oldu. Sezon öncesi toplanan Milli Parklar Koordinasyon toplantısında alınacak önlemler masaya yatırıldı. Yolların değişmeyeceğinin konuşulduğu bu toplantıda, kaldırımların yapılması kararlaştırıldı. Trafik yoğun olduğu için insanların yolda yürürken otomobillerin çarpmaması için. Alınacak bu önlem maalesef gerçekleşmedi. Sadece jandarma 3 olan trafik timini 7’ye yükseltti. Belirlenen yerlerde sürekli görevli bekletti. Korkulan da önceki akşam yaşandı. Yolda yürümek zorunda kalan Necla Aladağ, hızlı olmayan fakat sürücünün panik yapıp el frenini çekip frene sürekli bastığı otomobilin altında kaldı. O araç kaldırım olsaydı, Necla Aladağ’ı altına alıp ölümüne neden olmazdı. Uludağ’da benzer kazaların tekrar yaşanmasından endişe ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kar yığınları kaldırıldı

Necla Aladağ’ın öldüğü kaza sonrası Oteller Bölgesi’ndeki yol kenarında bulunan kar yığınları kaldırıldı. Ana güzergah üzerine araçların park edilmesine ise izin verilmiyor. Gün içerisinde Uludağ’da bulunan ve sayıları 17’ye ulaşan, teleski, telesiyej ve gondol çalıştırılan güzergahlar ile kayak pistlerinin çevresi filelerle kaplanırken, tehlike oluşturan bölgelere uyarı levhaları konuldu.