Gazete Vatan Logo

‘Kalbim Ege’de kaldı’

Ergenekon sanığı eski AK Parti vekili Turhan Çömez, tatilini Türkiye’ye 30 dakika uzaklıkta bulunan Midilli’de geçirdi ve “Yedi yıl sonra vatan topraklarını gördüm” dedi.

İngiltere’de bir üniversite hastanesinde doktorluk yapan Ergenekon davası sanığı eski milletvekili doktor Turhan Çömez tatil için Türkiye’ye en yakın noktayı seçti. Milletvekilliği yaptığı Balıkesir’e bağlı Ayvalık ilçesinin tam karşısında bulunan Yunanistan’a bağlı Midilli adasına gelen Çömez burada Türkiye’ye bakan bir otel odasında kaldı. Çömez’in Ayvalık’a 30 dakika mesafede bulunan Midilli’de tatil yaptığını öğrenen hemşerileri ve dostları da adaya akın etti.

Tatilini VATAN’a anlatan Çömez şunları söyledi: “Ergenekon davasında hakkında yakalama ve tutuklama kararı kaldırılmayan tek kişiyim. Bu nedenle vatan hasretimi gidermek için ülkeme en yakın noktayı seçtim. Türkiye’ye ilk kez bu kadar yakın oldum. Yarım saat mesafeden 7 yıl sonra Türkiye’yi ilk kez görmek büyük bir heyecan, mutluluk ve hüzündü. Özellikle Türkiye’ye bakan bir otel odası seçip burada bir hafta tatil yaptım.”

Haberin Devamı

İki ülke için çalıştım

Balıkesir milletvekili olduğu dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için adımlar attığını da belirten Çömez sözlerini şöyle tamamladı,”Milletvekiliyken adaya iş adamlarını götürdüm. Ada’ya Ayvalık’tan kısa süreli geçişlerde vize kolaylıkları için çalışmalar yaptım. Bugün Midilli Adası’na gitmek isteyenler kapıda kolayca vize alıyor. Shengen almalarına gerek yok. O dönemde Türkiye - Yunanistan parlamentolar arası dostluk grubu üyesiydim. Midilli’deki camilerin Yunanlılar tarafından onarılması buna mukabil Ayvalık’taki kiliselerin Türkiye tarafından onarılması için çalışmalar başlattım. Yunanlılar henüz adım atmadı ama Türkiye onarımları yaptı.”

Ergenekon davasında yakalanamadığı için dosyası ayrılan ancak hakkındaki ‘yakalama ve tutuklama’ kararı kaldırılmayan Turhan Çömez, tatilini Türkiye’ye en yakın nokta olan Midilli’de geçirdi.