Gazete Vatan Logo

‘Kağıt’la 200 milyon $ temiz ciro elde edecek

Tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve mendil üreten Lila Kağıt, 50 milyon TL’ye kurduğu yeni tesisle hedef büyüttü. Kapasitesini yüzde 200 artıran şirket, geçen yıl 465 milyon TL olan cirosunu bu yıl 600 milyon TL yani 200 milyon $’ın üzerine çıkarmayı hedefliyor

‘Kağıt’la 200 milyon $ temiz ciro elde edecek

Tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt peçete ve kağıt mendil kategorilerinde Sofia, Maylo, Berrak ve Nua Professional markalarıyla faaliyet gösteren Lila Kağıt, 50 milyon TL’ye kurduğu yeni tesisle hedef büyüttü. Yeni tesisle kapasitesini yüzde 200 artıran şirket, geçen yıl 465 milyon TL olan cirosunu bu yıl 600 milyon TL yani 200 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, “1.5 milyar TL büyüklüğünde olan Türkiye temizlik kağıtları pazarında Lila Kağıt olarak yüzde 12 paya sahibiz. Çorlu’da yer alan 140 bin metrekarelik üretim tesisimizle Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika’nın en büyük kağıt üretim tesisi konumundayız. Bu yıl yüzde 200 kapasite artışı ve 200 milyon dolar ciro hedefimiz var. Pazar payımızı da yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2023 yılında Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer almayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Alp Öğücü’nun verdiği bilgilere göre; 1.5 milyar TL’lik büyüklüğe sahip olan temizlik kağıdı pazarında tuvalet kağıdı yüzde 51 payla ilk sırada. Tuvalet kağıdını yüzde 28 ile havlu, yüzde 16 ile peçete,yüzde 5 ile kağıt mendil izliyor.

Haberin Devamı

Tüketim 5 kiloya yükseldi

Öğücü, “Temizlik kağıdı kullanım miktarını kişi başına düşen gelir ve eğitim etkiliyor. ABD’de 20 kg olan kullanım miktarı, Avrupa’da 15 kg, Türkiye’de ise 5 kg. Ancak 2005’te biz pazara girdiğimizde 2 kg civarındaydı” dedi.

Komşu’nun tedarikçisi

ALP Öğücü, 2015’te 55’den fazla ülkeye 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Sektörde 2014 ihracat şampiyonu olduklarını hatırlatan Öğücü, şöyle devam etti. “Komşu ülkeler ve Avrupa’yı önemsiyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan da bizim için önemli. Yunanistan pazarının ürün ihtiyacının üçte birini biz karşılıyoruz. Ayrıca 10 stratejik pazar belirledik. Gürcistan, Irak, Azerbaycan ve Suriye öncelikli gördüğümüz pazarlar.”

Huysuz Virjin eğitim için oynadı

ALP Öğücü, Maylo markası ile kağıt sektöründeki ilk sosyal sorumluk projesini gerçekleştirdiklerini ve Kasım 2010’dan beri Maylo ürünlerinin satışından elde edilen gelirin bir kısmını Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na aktardıklarını anlattı. Bugüne kadar 10 binden fazla çocuğunun eğitimine katkıda bulunduklarını anlatan Öğücü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni reklam kampanyamızda Seyfi Dursunoğlu ile çalıştık. Dursunoğlu eğitim konusunda çok hassas. Servetini bağışladığını daha önce açıkladı. Onu ikna ettik ve Maylo reklamlarına Huysuz Virjin karakteriyle renk kattı ve alacağı ücreti bağışlayacağını söyledi.”

Haberin Devamı