Gazete Vatan Logo

‘Kafası bozuluyor darbe yapıyor’

Yapısal değişikliklerin ‘gücün dengelenmesi’ olduğunu anlatan Bakan Işık, “Eline silah verdiğiniz insanlarda denetimi artırmak zorundasınız. Sonra adamın kafası bozuluyor muhtıra veriyor” dedi.

‘Kafası bozuluyor darbe yapıyor’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık dün CNN Türk’te katıldığı canlı yayında, darbe girişimi sonrası yapılan düzenlemelerle ilgili değerlendirmeler yaptı. “Türkiye’nin temel önceliği 15 Temmuz darbesine yeltenenleri cezalandırmak” diyen Işık, özetle şöyle konuştu:

Jandarmanın durumu

“İnsanların bizden beklentisi, bir daha Türkiye’de darbe üreten mekanizmaların aktive olmasını, faaliyete geçmesini engellemek. Yoksa yarın, üç sene sonra, beş sene sonra, 10 sene sonra başka bir aktör, başka bir gerekçeyle bir darbeye yeltendiğinde bunu kimseye izah edemeyiz. Darbe üreten mekanizmaların ortadan kaldırılması bazılarının hoşuna gitmiyor. Gücün dengelenmesidir, jandarmanın İçişleri Bakanlığına tamamen bağlanması. Yüksek Askeri Şura’nın değiştirilmesi, kuvvetlerin Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması...”

‘Hastanesi, pastanesi...’

“TSK’Yı gereksiz yüklerden kurtarmamız gerekiyor. Bir Silahlı Kuvvetler düşünün kendi işinin dışının o kadar çok işle uğraşıyor ki. Bir Silahlı Kuvvetler düşünün hastanesi var, pastanesi var, tersanesi var, fabrikası var, her şeyi var. Biz TSK’yı kendi asli görevine döndürüyoruz. Eline silah verdiğiniz insanların üzerinde demokratik denetimi arttırmak zorundasınız. Bunu dünya 80 sene, 100 sene önce yapmış. Biz şimdi silahı veriyoruz ama demokratik denetim yok. Ondan sonra adamın kafası bozuluyor muhtıra veriyor, kafası bozuluyor darbe yapıyor. Kendine bir takım gerekçeler üretiyor milletin geleceğini çalıyor. Sistemi değiştirmedikten sonra, sistemde emniyet mekanizmaları oluşturmadıktan sonra bugün FETÖ olur, yarın ÇETÖ olur, METÖ olur.”

Haberin Devamı

Rakka ve Musul 1 ay içinde...

“Kısa bir zamanda Rakka ve Musul operasyonunun başlayacağını öngörüyoruz. Bir aydan daha kısa bir süre içerisinde” diyen Işık, ABD, PKK- PYD unsurlarını kullanmadan bu harekatı yaparsa Türkiye’nin gereken her türlü desteği vereceğini anlattı. Işık, Türkiye’nin Suriye’nin toprağında gözü olmadığını söyledi ve harekata piyadenin katılmadığına dikkat çekti.

‘Bedelli için hazırlık yok’

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, ‘bedelli askerlik’ söylentileriyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeyi doğru bulmuyoruz. O noktada hükümetimizin bir çalışması yok.

Haberin Devamı