Gazete Vatan Logo

‘Kadınlara zulüm eden zihniyet’

Mitinge, HDP Van milletvekilleri Tuğba Hezer ile Bedia Özgökçe Ertan ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Çoban da katıldı.

‘Kadınlara zulüm eden zihniyet’

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Musa Anter Parkı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 8 Mart’ın yılların ezilmişliğine, köleleşmişliğine isyan eden kadının günü olduğunu söyledi. “Bugün isyanı ile güzelleşen kadının günü, siz güzel kadınların günüdür” diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu: “Bugün direnen kadınların, zulme, sömürüye, yaşamın her alanında hapsedilmeye ve katledilmeye inat, yaşamı yürütmenin günü. Yaşam gibi gürül gürül akmanın günü. Hepinizin 8 Mart’ı kutlu olsun. Kadınlara her yerde kadın olduğu için zulüm eden bir zihniyet var. Sadece özgürlük mücadelesi yürüttüğü için değil aynı zamanda kadın olduğu için zulüm eden bir zihniyettir. Bizler bugün 8 Mart vesilesi ile kadınların ve halkımızın yeni bir dönemini selamlıyoruz. 8 Mart baharın müjdecisidir ve 8 Mart’ta baharı müjdeleyen kadınlardır.”

Tuğba Hezer için fezleke hazırlandı

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren Abdülbaki Sömer’in taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında fezleke hazırlandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, Hazer’in taziye ziyarette “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarını işlediği belirtildi. Anayasa’nın 83. maddesine istinaden Hazer’in “dokunulmazlığının kaldırılması” talebinde bulunulan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Haberin Devamı