Gazete Vatan Logo

'Kadın ve erkeğin eşit olması mümkün değil'

4 polisin şehit edildiği Hatay’da konuşan Erdoğan, “CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına evet diyenlere karşı. Bunlar anayasa metniyle yemek kitabını birbirine karıştırıyor” dedi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde 4 polisin şehit edildiği terör saldırısının ardından yaşanan olayları, Hatay mitinginde değerlendirdi. Ankara’dan uçakla Antakya’ya gelen Başbakan Erdoğan, Hatay mitingine bir saat gecikmeli katıldı. Erdoğan, terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polislere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Terör saldırılarının Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum öncesi yapılmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Erdoğan, terör saldırılarından muhalefetin oylarını artırmak için menfaat elde etme çabasında olduğunu öne sürdü.Erdoğan konuşmasında,”Nikah masasında bile bu kadar iştahla evet dememiştim” pankartına atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

* ŞERDE İTTİFAK EDİYORLAR: Bu arkadaşlar çok zeki, 12 Eylülde nikah masasına oturacağız. Milletin anayasasıyla kim nikah ahdetmez, darbe anayasasına evet kim diyebilir. Anayasa değişikliğine CHP, MHP, bir kısım medya, karanlık ortamdan medet uman çeteler, vesayet düzeninin devamından yana olan şebekeler, statükoya, vesayete sırtını dayamış, tuzu kuru seçkinlerle terör örgütü karşı çıkıyor. CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına evet diyenlere karşı. Soruyorum size, bu ittifaktan Türkiye menfaat sağlayabilir mi? Bunlar, memleketin hiçbir meselesinde bir araya gelmezler. Bunlar demokrasiden kaçar, özgürlükten kaçar, milletin yararına olacak ne varsa ondan kaçarlar. Ama bugün, milletin ufkunu açacak, ülkenin vizyonunu güçlendirecek bu değişikliğe karşı çıkıyor, şerde ittifak ediyorlar. Ben, Hatay’da özellikle CHP’ye oy vermiş kardeşimi CHP yönetiminden, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimi MHP yönetiminden ayrı tutuyorum.

* YEMEK KİTABIYLA KARIŞTIRIYOR: Kılıçdaroğlu Malatya’da “Anayasa değişikliği kayısıya çare olacak mı?”, Ordu’da ’Anayasa değişikliği fındığa çare olacak mı?” diye sordu. Hatay’a gelirse, eminim size de şunu soracaktır, ’Bu Anayasa değişikliği Hatay künefesine çare olacak mı?’ Sen ne anlarsın Hatay künefesinden? Bu anayasa değişikliğine sokulur mu? Çünkü bunlar anayasa metniyle yemek kitabını birbirine karıştırıyorlar. Çünkü aynaya bakarlarsa başörtüsü konusundaki tutarsızlıklarını görecekler. Ne diyor, ’başörtüsü konusunu biz hallederiz’ diyorlar. Ciddi ol, dürüst ol, bu sululukları artık milletim affetmiyor. Başını örterek üniversiteye gitmek isteyen yavrularımız için parlamentodan 411 oy çıkardık. Bunu Anayasa Mahkemesine kim götürdü, CHP götürdü. Hangi yüzle söylüyorsun. Tam Gün Yasasını iptal ettirerek milleti nasıl mağdur ettiklerini görecekler.

* DANIŞTAY: Danıştay’ın, Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde Tam Gün Yasasıyla ilgili yayımladığı görüşüne de “ışık hızıyla” karar verdiğini dile getirerek, şöyle dedi: “Anayasa değişikliğiyle bu dönem artık sona eriyor. Tuzu kuru bürokratların millete bedel ödetme, millete fatura ödetme devri kapanıyor.”

‘Erkek erkektir kadın kadındır’

Başbakan Erdoğan, Şehit Süleyman Yılmaz Lisesi, Şehit Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu ve Şehit Mustafa Dolunay Anaokulu ile Hatay’ın ilçelerinde bulunan toplam 15 okulun resmi açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “Bu yardımı, bu desteği anneye veriyoruz, babaya değil. İşte kadın-erkek eşitliğinin istismarını yapanlara söylüyorum. Bak bu sadece bir tanesi. Biz burada anneyi ön plana çıkarırken şefkatte anne, babaya göre daha farklı olduğu için bu adımı, bu tercihi yapıyoruz, istismarını değil. Cennet annelerin ayakları altına boşuna konmadı. Kadın-erkek fırsat eşitliği diyoruz. Haklar konusunda eşitlik diyoruz. Yoksa fiziki eşitlikten bahsetmiyoruz. Kadın-erkek fiziki olarak hiçbir zaman eşit olamaz. Bu mümkün değil. Erkek erkektir, kadın kadın. Ama bunlar birbirinin tamamlayıcısıdır. Her ikisi bir arada olduğu zaman birbirini tamamlar, aile meydana gelir.”


Erdoğan’dan BDP’ye: Ne yapacaksın Dörtyol’a gelip?

Başbakan, 4 polisin şehit edildiği Dörtyol saldırısını değerlendirirken, Diyarbakır’dan konvoyla Dörtyol’a gitmek isteyen BDP’lileri de eleştirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

* Terör örgütü, nümayiş olsun istiyor, halk sokağa dökülsün, hak hukuk tanımasın istiyor. Terör örgütü, sokakları bir çatışma alanına, bir kaos ortamına çekmek istiyor, lütfen bu tuzağa düşmeyin. Kim ki eline taşı alır, komşusuna, komşu sokağa, komşu mahalleye fırlatırsa, emin olun o terör örgütünün tuzağına düşmüştür.

* Sağduyu çağrısı yapması gereken muhalefete sesleniyorum: ’Siz tam tersine sokakları daha da kışkırtmanın peşindesiniz’. Geçen gün İngiltere Başbakanı geldi. Ne dedi biliyor musunuz? ’Biz terörle mücadeleyi muhalefetle beraber yaptık’ dedi. İspanya Başbakanı aynı şeyi söyledi. Bizde ise muhalefet, ’İktidar yıpransın, ülke kaybetsin önemli değil, ama biz kazanalım’ diye hesap yapıyor. Terör örgütü Şemdinli’den vuruyor, Çukurca’dan vuruyor, Reşadiye’den vuruyor, Samsun’dan vuruyor, Dörtyol’dan vuruyor; eş zamanlı olarak muhalefet Ankara’dan taarruza geçiyor.

* BDP sağduyu çağrısı yapması gerekirken, Dörtyol’daki olayları adeta fırsat bilerek, bunu kendisi için bir ranta çevirmek gayesiyle,gerginliği artıracak sorumsuzca açıklamalar, eylemler yapıyor. Çıkıyor, bir konvoyla beraber Dörtyol’a gelecekmiş. Ne yapacaksın sen Dörtyol’a gelip? Sen polis misin, güvenlik gücü müsün? Sana mı kaldı bu iş? Bırak ilgililer yapsın bunu. İlgililer yapsın, sen işine bek. MHP, Dörtyol’daki gerginliği fırsat gibi görüyor. CHP gerginliği yatıştırmak yerine, bu kargaşadan ne koparabilirim diye meseleye bakıyor, sokakları tahrik etme gayreti içine giriyor.



Haberin Devamı