Gazete Vatan Logo

‘Kader kurbanları güme gidiyor’

MHP’nin af teklifiyle ilgili AK Parti’yi de eleştiren CHP’li Özkoç, “Arada gerçekten mağdur olan, kader kurbanı olan insanlarla ilgili yapılabilecek şeyler ise bu tartışmada güme gidiyor” dedi

‘Kader kurbanları güme gidiyor’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP’nin, bazı suçların cezalarında indirim öngören teklifi ve AK Parti’nin yaklaşımını eleştirdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özkoç, “Türkiye’de bu kadar insanımız acı ve sefalet altındayken MHP’nin, insanlarımızı soyarak, çocuklarımızı öldürerek ve artık çeteciliği dünya çapında tescillenmiş insanların sonlarının ne olacağı kaygısını taşımaktan vazgeçmesi geriyor” dedi. Özkoç şöyle devam etit:

‘Ciddi şekilde getirin’

Mahkumiyeti kesinleşmiş insanların Türkiye’nin bir numaralı sorunuymuş gibi ‘ne yaparsak yapalım, onlara çare arayalım’ anlayışıyla, böyle bir dönemde bunu tutuyor olması anlaşılır değildir. CHP, bu konuyu oluşturduğu hukukçularla değerlendirecek. Gerçekten alınabilecek en sağlıklı karar hangisiyse onun alınabilmesi için üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Önce kendileri ne tartışıyor. İlk önce genel af, sonra 5 yıllık indirim dediler. Bir karar alın. Birisi kötü polis, diğeri iyi polis. Halkı kandıracaklar ya. Birisi affı destekliyor gibi, birisi desteklemiyor gibi. Ciddi bir şekilde önümüze getirin, CHP onu değerlendirir. Birisi yolsuzların önünü açmak istiyor, diğeri de çetecilerin önünü açmak istiyor. Arada gerçekten mağdur olan, belki de gerçekten kader kurbanı olan insanlarla ilgili yapılabilecek şeyler ise bu tartışmada güme gidiyor.

Haberin Devamı