Gazete Vatan Logo

‘Kaçak saray’ tartışması

TBMM Genel Kurulu’nun önceki geceki yargı paketi mesaisinde iktidar ile muhalefet arasında, ‘kaçak saray’ tartışması yaşandı. CHP’li Levent Gök, yeni cumhurbaşkanlığı sarayıyla ilgili Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını anımsattı. Levent Gök, binanın ‘kaçak’ olduğunu söyledi.

‘O karar kaldırıldı’

Adalet Bakanı Bekin Bozdağ ise, bu kararın Bölge İdare Mahkemesi’nce kaldırıldığını söyledi. Bozdağ, “Mahkeme kararıyla engellenmiş bir şey yok. Mahkeme bir karar vermiş, diğer mahkeme de bu kararın yürütmesini kaldırmıştır. Olay bundan ibarettir” dedi.

‘5’in kararı ne oldu?’

Bakan Bozdağ’dan sonra tekrar söz alan CHP’li Gök “5’in kararı ne zaman kaldırıldı Sayın Bakan” diye sordu. Bakan Bozdağ da kararı kendisine vereceğini söyledi. Genel Kurul’a ara verildi. Bu sırada Bozdağ ve bürokratlarının dosyalarda arama yaptığı görüldü. Ardından Bozdağ’ın yaptığı açıklama, bakanın bürokratlarının azizliğine uğradığını ortaya koydu.

Bakan: Kusura bakmayın

BOZDAĞ aradan sonra şu açıklamayı yaptı: Gök’ün bahsettiği 5. İdare Mahkemesi kararıyla ilgili bilgi verirken bürokrat arkadaşların naklettiği şekilde konuştum. Yürütmeyi durdurma kararı olduğunu ifade ettim. Kusura bakmayın. Bana yanlış aktarılması nedeniyle ben size onu doğru bilgi olarak takdim ettim, düzeltiyorum. 5. İdare Mahkemesi’nin ‘yürütmeyi durdurmaya’ karşı itiraz, Bölge İdare tarafından reddedilmiştir.”

Haberin Devamı