Gazete Vatan Logo

'Kaç kişiye ceza kesildi?'

CHP'li vekilden Güler'e şok soru!

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, “Türkiye genelinde kaç kişiye 19 Mayıs’ta Atatürk Anıtı'na çelenk koyulduğu için ceza kesilmiştir?” diye sordu.

Dibek, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıkları bulundukları yerleşim yerlerindeki Atatürk Anıtlarına resmi çelenk koyma programları sonrası çelenk koymuşlardır. Seçim Bölgem Kırklareli’nde 23 Nisan’da olduğu gibi 19 Mayıs’ta da çelenk için ceza kesilmiştir” dedi.

Dibek, İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak için Atatürk Anıtı’na çelenk koymak kamu güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı hangi nedenlerle etkilemektedir?
Kırklareli ilimizde hangi ilçelerde, kimlere 19 Mayıs’ta Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduğu için ceza kesilmiştir?
Türkiye genelinde kaç kişiye 19 Mayıs’ta Atatürk Anıtı’na çelenk koyulduğu için ceza kesilmiştir? Toplam kaç TL’lik ceza kesilmiştir?

Diğer illerde 23 Nisan ve 19 Mayıs bayramları için bir ceza kesilmediyse özellikle Kırklareli’nin ilçelerine ceza kesilmesinin amacı nedir?”

Haberin Devamı