Gazete Vatan Logo

‘Kabinemiz güçlü bir harman oldu!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından 64’üncü hükümet listesini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Tecrübeli bakanlarımız, yeni bakanlarımızla bir harman oluşturma gayreti gözettik. Kuvvetli bir harman oluştuğu kanaatindeyim” dedi

‘Kabinemiz güçlü bir harman oldu!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu’nu dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti ve 64’üncü hükümeti onayladı. Başbakan Davutoğlu da Çankaya Köşkü’nde yaptığı konuşmayla yeni kabineyi açıkladı. Davutoğlu, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

‘Yeni ufuk misyonu’

“Şunu ifade etmek isterim, bu bakanlar kurulu Türkiye’yi önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş durumdadır. Bu bakanlar kurulu listemiz partimizde bugünkü şartlar itibariyle tabii bölgesel temsil bir çok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübeli bakanlarımız, yeni bakanlarımızla bir harman oluşturma gayreti gözettik. Kuvvetli bir harman oluştuğu kanaatindeyim. İlk gün söylediğim gibi bu bakanlar kurulunun misyonu Mevlana’nın deyimiyle bu topraklara sevgi tohumu ekmektir. Talep edeceğimiz en temel husus, bize oy vermiş vermemiş zinhar zihinlerimizden geçirmeden hizmet etmek, her türlü hesaba açık şekilde milletin hizmet kervanına katılmaktır.”