Gazete Vatan Logo

‘Kaave’ içirdi, 1 yılda ikinci sıraya yerleşti

Fakir’in geçen yıl piyasaya sunduğu Kaave, Türk kahvesi makineleri pazarında ikinci sıraya yükseldi. Fakir Hausgeräte Türkiye Pazarlama Müdürü Esra Özden Türköz, “Kaave birinci yaşında bizleri gururlandıran bir başarı sergiledi. Pazarın % 14’ünü alarak ikinci oldu” dedi

‘Kaave’ içirdi, 1 yılda ikinci sıraya yerleşti

Fakir Hausgeräte, elektrik süpürgesinden ütüye bir çok üründe küçük ev aletleri sektöründe söz sahibi markalardan... Şirket elektrikli süpürgede yüzde 22’nin üzerinde, dik elektrikli süpürgelerde yüzde 45’in üzerinde pazar payına sahip. Fakir, 2016 yılında Türkiye’de satın alınan her 5 süpürgeden 1 tanesi Fakir oldu. Ütüde ilk 5’te olan şirket, 2016’da Türk kahvesi makinesi Kaave’yi pazara sundu. Cezvede pişirme yöntemi esasına dayanan Fakir Kaave, taşmayı önleyen patentli Luminasense teknolojisi ile geliştirildi. Tek seferde 4 fincan kahve kapasitesi var. Kaave, daha ilk yılında sektörde kendine önemli bir yer edindi.

Başarı üründe gizli

Fakir Hausgeräte Türkiye Pazarlama Müdürü Esra Özden Türköz, “Kahve makinemiz Kaave uzun bir Ar-Ge hazırlığı ve çalışmalarımız sonrası 1’inci yaşında gerçekten bizleri gururlandıran bir başarı sergiledi. Bu kategoride pazarın yüzde 14’ünü alarak ikinci sıraya yerleşti. Başarısının sırrı en çok ürünün kendisinde gizli. Tek seferde 4 fincan kahve pişirme kapasitesi ve cezvede pişirme esasına göre geliştirilen özel teknolojisi sayesinde değişmeyen lezzeti, Kaave’yi rakiplerinden ayırıyor. Markamızın güçlü kanal yapısı ile ürünümüzü çok geniş bir kanalda hızla satışa sunabildik. Satış ağımızın Türkiye genelindeki yaygınlığı, tüm tüketicilerimizin hızla ürünümüzü deneyimleme, lezzetini test edebilme ve tercih etmesine olanak sağladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

% 20 büyüyecek

2016 yılında yüzde 18’lik bir büyüme gerçekleştirdiklerini kaydeden Esra Özden Türköz, “Her yıl sektör ortalamasının üzerinde büyüyen markamız açısından başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu yıl ilk 4 ayda yüzde 33’lük bir büyüme eğrisi ile iddialı olarak devam ediyoruz. Yıl sonu hedefimiz minimum yüzde 20’lik büyüme ile pazar payımızı daha da ileri götürmek” dedi.

Farklı kategoriler için çalışıyor

Fakir Hausgeräte 84’üncü yılında öncü teknolojileri ve tasarım odaklı inovatif ürünleri ile sektör trendlerine yön verdiğini kaydeden Esra Özden Türköz, şöyle devam etti: “2016 yılında çift haneli büyüme rakamları ile sektörel büyümenin önüne geçen bir başarı yakaladık. Her yıl sektörümüze ve dolayısıyla ülke ekonomimize değer katan lider bir marka olmanın sorumluluğunu taşıyoruz.”
Yeni ürün lansmanları için hazırlandıklarını da anlatan Türköz, sözlerine şöyle devam etti: “Lideri olduğumuz süpürgeler vazgeçilmez odağımız olarak Ar-Ge çalışmalarımızda önemli yer kaplıyor. Enerji verimliliği en önemli trendlerin başında geliyor. AAA Enerji ve yüksek performans verimliliğinde yepyeni torbasız cyclonic ve torbalı süpürgelerimiz yakın zamanda raflarda yerini alacak. Sağlıklı yemek pişirme ürünleri üzerinde detaylı çalışmalarımız var. Internet of Things diye adlandırılan akıllı teknolojileri hayatımıza bağlanabilen ev aletleriyle eşleştirerek profesyonel seriler tasarlıyoruz. Çok heyecan verici olan bu teknoloji donanımları ile ürün gamımızda farklı kategoriler şekillenecek.”
3.5 milyar TL cironun yüzde 40’ı süpürgeden
Esra Özden Türköz, küçük ev aletleri pazarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Toplam pazarın adetsel büyüme göstermezken cirosal bazda yüzde 17.2’lik bir büyüme sergilediğini söyleyebiliriz. Sektörün cirosal değeri 3.5 milyar TL’ye ulaştı. 2016 yılında yaklaşık 17.4 milyon adet küçük elektrikli ev aleti satıldı. Bunun içindeki en büyük pay süpürge kategorisindedir ve oranı yüzde 20.6 olarak kabul edilebilir. Cirosal değerlendirmede pazarda süpürge yüzde 40 ciro payına sahip.

Haberin Devamı