Gazete Vatan Logo

‘Japonu arkadaşım öldürdü’ dedi

Müebbeti duyunca savcılık ifadesini reddetti

Göreme’de gezintiye çıkan Japon turistlerden Kurihara’yı öldürdüğü ve arkadaşını yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan Fatih Uyar ilk duruşmada “Katil, Mustafa Mehmet isimli Avanos’ta oturan arkadaşım” dedi.

Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir japon turisti öldürmek diğerini de yaralamaktan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan Fatih Uyar, tutuklandığı 12 Eylül günü savcılıkta verdiği ifadesini kabul etmedi ve cinayet suçlamasını reddetti. Cinayeti işleyenin, Avanos İlçesi’nde oturan ve otomobil yarışmaları yapan, soyadını bilmediği Mustafa Mehmet adındaki arkadaşı olduğunu ileri süren Fatih Uyar, “Kendisini çok yakından tanımıyorum. Birkaç kez Avanos’taki caminin altındaki kafeteryada konuşmuşluğumuz var” dedi. Uyar, şunları söyledi:

“Olay günü Zemi Vadisi’nde arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte kullandığım otomobil ile gittik. . Yolda turist kızlar da bisikletle bizim gideceğimiz yönü doğru ilerliyorlardı. Turistlerden birine vurdum, yere düştü. Arabadan indim, nasıl olduğuna baktım. Arkadaşım da onlarla bir şeyler konuştu. Sonra onlar vadide ilerledi. Biz döndük. Vadi girişinde bir yerde oturduk. Sonrasında arkadaşım birkaç dakikalığına aracımı istedi. Ne yapacağını sorduğumda da turistlerle bir şeyler konuşacağını söyledi. Birkaç dakika istemesine karşın yarım saat sürede gelmeyince ben vadiye doğru yürümeye başladım. Olay yerine ulaştığımda arkadaşımın aracı geriye döndürmeye çalıştığını gördüm. Elbiseleri kanlı idi. Elindeki bıçak kanlıydı ve titriyordu. Aracı kullanarak Avanos’a doğru yola çıktık. Araçta ne olduğunu sordum, o da olayı bana anlattı. Ama söylememem gerektiğini belirterek, tehdit etti.”

‘Bizi birlikte gördü’

Gasp edilen çantayı korktuğu için yaktığını ileri süren Uyar, Mahkeme Heyeti Başkanı Sinan Akdoğan’ın mağdurun kendisini teşhis ettiğini hatırlatması üzerine, “Yaralı turisti arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte gördük. O da bizi gördü, bu yüzden beni teşhis etmiş olabilir” dedi.

Polisleri suçladı

Önceki ifadelerini polislerin yönlendirmesi ile verdiğini iddia eden Fakih Uyar, “Polisler beni yakaladıklarında, arabada turistlere tecavüz ettiğimi ve çukurda bıçakladığımı söyledikleri için böyle ifade vermemi istedikleri için bu şekilde bir beyanım oldu” dedi. Mahkeme başkanının, dana önce ifadeleri alınırken neden cinayeti işlediğini ileri sürdüğü kişinin adını vermediğini sorması üzerine Uyar, “Polisler beni yakaladıklarında omuzlarıma vurdular, ben de bu nedenle suçlamaları kabul ettim” diye konuştu. Mahkeme heyeti, tahliye istemini reddettiği sanığın cinayeti işlemekle suçladığı Mustafa Mehmet adındaki bir işinin bulunup bulunmadığının da araştırılması ve varsa zorla mahkemeye getirilmesine karar verdi ve duruşmayı 3 Aralık’a erteledi.

Haberin Devamı