Gazete Vatan Logo
Magazin ‘İzleyeceğiniz en iyi rock konseri olacak’

‘İzleyeceğiniz en iyi rock konseri olacak’

Korn 10 yıl aradan sonra tekrardan İstanbul sahnesine geliyor. Blind’ı bağırarak söyleme vakti yaklaşıyor. 1 ve 2 Ağustos tarihlerinde Life Park’ta gerçekleşecek Rock Off Festivali’nin ana sahnesinde seyrine doyumluk bir konser verecekler. Yıllar önce Korn, Türkiye’ye geldiğinde kariyerinin en tepe noktasındaydı. Çığlık kıyamet bir konser izlemiştik. Özellikle vokal Jonathan Davis, sahnede devleşen isimlerden. Yeri geliyor gayda çalıyor, yeri geliyor yüksek enerjisi ile en sakin izleyiciyi bile coşturuyor. Korn’un bas gitaristi Reginald Arvizu ile grup İstanbul’a gelmeden telefonda merak ettiklerimizi sorduk.

‘İzleyeceğiniz en iyi  rock konseri olacak’

Bir şehre ikinci kez gelmeni sağlayan nedir? İstanbul ne hatırlatıyor sana?

En son geldiğimizde hayranlarımızın çılgına döndüğünü hatırlıyorum. Geri gelmemizdeki en büyük etki bu. Çünkü ilk gelişimizde İstanbul’a sadece giriş çıkış yaptık, hiçbir şey göremedik. Bu seferde sanırım aynı şekilde olacak yine geleceğiz ve hemen gideceğiz. Keşke şehri gezme fırsatımız olsaydı ama bir önceki konserimizi düşünürsek, inanılmazdı. Bu yüzden geri geliyoruz. Harika bir seyircisiniz.

Sizi en son iki yıl önce Sziget festivalde izledim, bir de 10 yıl önce İstanbul var. Sahneniz daha da sakinleşmiş sanki, gerekçesi nedir?

Aslında performanslarımızın seyirci ve ortamdan aldığımız enerjiyle doğrudan alakası var. Dürüst olmak gerekirse havanın sıcaklığı da konserlerimizi etkiliyor. Eğer çok sıcaksa istediğimiz gibi sahneyi sallayamıyoruz. Özellikle ben, sıcakla aram hiç yoktur. Eğer biraz serinse tam gaz çalarım.

‘Tek başımıza başarıyı yakalamadık’

En sevdiğiniz Korn videosu hangisi?

Coming Undone bayağı havalı bir video. Çok eğlenceli bir his veriyor ve oldukça sade. Aslında 100 tane video’dan bir tanesini kafadan seçmek çok zor. Bana bir şarkı listesi verseniz daha uygun olurdu. Video çekimlerinin de hemen hemen hepsi aynıydı. “Hazırsanız kayıt düğmesine basıyoruz, palyaço gibi zıplayın, bas zıpla, bas zıpla” şeklinde oluşan bir süreçti.

Haberin Devamı

Yakın gelecekte numetal’in tekrar canlanmasını görüyor musunuz?

Evet, birçoklarının önleri açık olan yeni yetenek var ve bayağı güzel işler çıkarıyorlar. Mesela bize senelerce numetal dendi. Doğruyu söylemek gerekirse benim de pek umrumda değil. 20 sene sonra bize heavy metal de diyebilirsiniz bir şey fark etmez.

Sene 2015 ve biz hâlâ Blind’ı İstanbul’da bağırarak söyleceğimiz için mutluyuz. Şarkıları bu kadar güçlü yapan kimya sizce nedir?

Bilemiyorum, galiba hepimizin bir araya gelmesi buna verilecek tek cevap olur. Çünkü hepimiz tek başımıza bir şeyler yapmaya çalıştığımızda aynı başarıyı yakalayamadık. Bu yüzden birlikte olduğumuz zaman o güçlü kimya ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

‘Biz değil şarkılar güçlü’

Sahnede daha güçlü hissediyor musunuz?

Daha güçlü hissedebilirim ama o histen haz etmiyorum. Bu yüzden rahatlamaya çalışıyorum ve benim yerime şarkıların güçlü olmasını sağlamaya çalışıyorum. Çünkü beni sıkıntıya sokuyor, iyi hissetmiyorum, ben sadece seyirciler ve seyircilerin istediği şarkıları dinlemesini sağlamak için oradayım. Olmadığım bir karakteri ortaya çıkarmak yerine kendim olmayı seviyorum.

Slipknot turnesini neden İstanbul’a getirmediniz?

Gerçekten bilmiyorum, bu soruyu cevaplayamam.

Büyük bir aileye sahip olmanın müzik ve kariyerinize nasıl bir etkisi oldu?

Hayatım boyunca müzikten başka bir iş yapmadığım ve bunu bildikleri için bir değişiklik yok, tamamen yolunda.

‘Hiçbir albümden pişman değiliz’

“Remember Who You Are” ve “The Path of Totaly” albümlerinin çıktığı dönem sizce de hayranlar ile kopukluk oldu mu?

Hayır. Kariyerimiz boyunca deneysel müzik üzerinde uğraştık bu yüzden her yaptığımız albüm cebimizde bir tecrübe olarak duruyor. O zaman ne hissediyorsak onu yaptık. Biz her zaman bu şekilde yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman bu albümlerden pişman olmadık. Çünkü bu bir büyüme süreci gibi. Geriye baktığımda sevmediğim Korn albümleri olabilir ama bu aslında bir merdivenle sürekli yukarıya tırmanıyorsunuz. Bu bir öğrenme tecrübesi gibi. Öğrenim sürecinden geçişimizi sizlerin dinlemeniz için sunuyoruz. Herkes bizimle büyüyor yani dinleyicilerimiz bizimle büyüyor tıpkı bir öğrenme eğrisi gibi.

Haberin Devamı

İstanbul için nasıl sürprizler olacak?

Lütfen bu konsere gelin çünkü sonuncu Korn konseri olabilir, dünya çok büyük ve her yerine gitmeye çalışıyoruz. Eğer elimizde olsaydı daha sık gelirdik ama dünya o kadar büyük ve her yere savruluyoruz ki bu mümkün olamıyor. Siz geleceğinize emin olun, biz de size izleyeceğiniz en iyi rock konserini verelim.

Festivalde neler mi var?

İki gün sürecek Rock Off’un birinci gününde 1 Ağustos’ta Korn, Gojira, Soulfly, Unleashed, Korpiklaani ve yerli isimler yer alırken, ikinci gün 2Ağustos’ta Apocalyptica, Behemoth, My Dying Bride, Dark Tranquillity ve Annihilator sahne alacak. Festivalde, ana sahnede yer alacak performansların yanı sıra; Dragon’s Den çadırında çeşitli söyleşiler, akustik performanslar ve sahne alacak gruplarla imza seansları da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı