Gazete Vatan Logo

‘İttifak temenni halinde’

AK Partili Kurtulmuş, MHP ile yerel seçimde ittifak kurulmasına ilişkin “Konuşulmuş bir şey yok. İttifak meselesi, AK Parti için stratejik bir adım değil, gelişmelere bağlı olarak, seçimlere dönük taktik bir adım mahiyeti kazanıyor” dedi

‘İttifak temenni halinde’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği “Anadolu Sohbetleri” programında gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimde AK Parti’nin MHP ile ittifak etmesi konusunda Kurtulmuş, “İttifak konusunda konuşulmuş bir şey yok. Atılmış bir adım yok. Bu sadece ortada bulunan bir söz ya da temenni diyelim” değerlendirmesinde bulundu. AK Parti’nin yerel seçimler için adaylarında, “adalet, tevazu, ehliyet, liyakat, millete sadakat sahibi” olma kriterlerini aradıklarını hatırlatan Kurtulmuş, “Her yerde en doğru adayı bulup, milletten en çok oy alabilecek, milletin gönlüne girebilecek adayları tespit edeceğiz. Ana stratejimiz budur” diye konuştu.

‘Konuşmak erken’

Kurtulmuş şunları söyledi: İttifak meselesi AK Parti için stratejik bir adım değil, gelişmelere bağlı olarak, seçimlere dönük taktik bir adım mahiyeti kazanıyor. Şu an itibarıyla ittifak meselesi şöyle mi olur, böyle mi olur, bunları konuşmanın erken olduğunu düşünüyoruz. Biz kendi hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Aralık sonu veya ocak başı gibi en geç bütün her şeyimizi bitirmiş oluruz. Aday tespitlerimizi, Kampanyamızın ana çerçevesi belli olur.

Haberin Devamı

‘Kibir kuleleri...’

Yerel seçimlerde parti yönetiminden, milletvekili grubundan ya da Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden bazı isimlerin aday olarak gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise Kurtulmuş şöyle konuştu: Bu seçim Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti kurumsal kimliğinin adayları taşıyacağı bir seçim olmayacak. Tam tersine adaylar partiyi, partinin kurumsal kimliğini yukarı taşıyacaktır. Olay belli, bu insanların mutlaka tevazu içerisinde olması lazım. Bu millet kibir kuleleri gibi milletin ortasında dolaşan, insanlara tepeden bakan insanlardan haz etmiyor. Tayyip Erdoğan’ın siyasetteki en büyük başarısı nedir? Dizini kırarak fukara sofrasına halkın sofrasına oturabilme becerisini göstermesi, bunu da gönülden yapması.

‘İş Bankası hisseleri devredilmeli’
CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, “Demokraside partiler eşit bir mücadele veriyorsa, hiçbir partinin, kendisinden kaynaklanmayan bir gücü kullanarak, siyaset yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum. O anlamda İş Bankası hisselerinin kamuya devredilmesinin en doğru yol olduğu kanaatindeyim. Rahmetli Atatürk’ün mirasıdır ondan dolayı onun partisinin böyle bir sembolik katılımı vardır’ sözünün de doğru bir mazeret olmadığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı