Gazete Vatan Logo

‘İttifak ruhu’ devam edecek

AK Partili Kurtulmuş, “Cumhur İttifakı ruhunu sürdürmekte her iki parti de kararlıdır. Yerel seçimde bir işbirliği bulma noktasında her iki partinin iradesi kuvvetli şekilde devam etmektedir” dedi

‘İttifak ruhu’ devam edecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara’da Rekabet Kurumu’nda düzenlenen “Büyüsü Bozulan Dünyada Yeni Düzen Arayışı” konulu sempozyum sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakı görüşmelerinde sürecin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş, Cumhur İttifakı’nı diğer konulardan ayrı tutulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

Yasal altyapısı olduğu için Cumhur İttifakı partiler arası iş birliğini mümkün kıldı. Buradaki ruhu, Türkiye’nin temel meseleleri konusundaki ortak fikir alışverişi ve dayanışma ruhunu sürdürmekte her iki parti de kararlıdır. Çünkü milli meseleler günlük siyasetin, hatta seçimin ötesinde önem arz eden konulardır.

Yasal altyapı yok

Yasal altyapısı olmadığı için yerel seçimlerde ittifak konusunda daha zor bir süreçle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti: Bir işbirliği bulma noktasında her iki partinin iradesi kuvvetli bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde meselenin detayları ile ilgili çalışmaları sürdüreceğiz. Eğer bir işbirliği yapma imkanı varsa da geldiğimiz noktayı karşılıklı olarak kamuoyu ile paylaşarak mesafe almaya çalışacağız. Görüşmelerin müzakereler sonucunda belli bir noktaya gelineceğini ümit ediyorum. Kurtulmuş, görüşmelerin takviminin belli olup olmadığı sorusuna ise seçim takvimi gelmeden ittifak görüşmelerini bir şekilde neticelendireceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin konsolosluğunda kaybolmasıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: Şundan herkesin, dünya kamuoyunun emin olması lazım. Türkiye olarak ortaya çıkacak en ufak bir detayı atlamayacağımızı, örtmeyeceğimizi, dünya kamuoyuyla paylaşacağımızı, bu bilgiler kesinleştikçe de bu soruşturmanın detaylarında ne gerekiyorsa onun yapılacağının bilinmesini isteriz.

3. Dünya Savaşı çıktı

Kurtulmuş Rekabet Kurumu’nda düzenlenen “Büyüsü Bozulan Dünyada Yeni Düzen Arayışı” konulu sempozyumda konuşma yaptı. Günümüzde dünyanın yeni savaş türleriyle tanıştığını, bunlardan bir tanesinin vekalet savaşları olduğunu, bunun da Irak ve Suriye’de uygulandığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi: Bölgemizdeki hiçbir ülkede, hiçbir şekilde vekalet savaşlarını yöneten güçler, artık bu savaşı sürdüremezler. Artık hiçbir ülkenin Suriye’yi tek başına çözebilmesi mümkün değildir. Ticaret ve ekonomi savaşlarının çıktığını belirten Kurtulmuş şöyle devam etti: Bir tarafta Çin, diğer tarafta ABD’nin olduğu, ekonomik ve siyasi çatışmaların başlayacağı, siyasi olarak çatışmaların ciddi bir şekilde gündeme geleceği, yeni bir ekonomik savaş dönemine giriyoruz, girdik bile. Böyle ümit etmem ama 3.Dünya Savaşı çoktan başladı diyebiliriz.

Haberin Devamı