Gazete Vatan Logo

'İttifak görüşmesi yok’

Demirtaş Diyarbakır’da soruları yanıtladı

BDP Genel Başkanı Demirtaş “Şu saate kadar HDP ile CHP ya da başka bir parti arasında resmi veya gayri resmi bir ittifak görüşmesi olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP ile CHP’nin yerel seçimlerde bazı bölgelerde ittifak yapmak için temasta bulunduğuna ilişkin iddialarla ilgili soru üzerine Demirtaş, HDP’nin seçime gireceği yerlerde HDP yönetiminin ittifak görüşmelerinde yetkili olduğunu belirterek, “Dolayısıyla BDP olarak doğrudan bizim söz söylememiz işleyişimize de aramızdaki ilişkiye de aykırı olur” ifadesini kullandı. Metropol kentlerde HDP’nin iyi bir çalışmayla büyük bir oy potansiyelini ortaya çıkarabileceğini ve büyük bir başarı elde edebileceğini bildiren Demirtaş, şöyle konuştu:

Tartışmalar oluyor

“Bu başarının kazanıma dönüşülebilmesi için bazı il ve ilçelerde ilkeli ittifaklara açık olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu saate kadar HDP ile CHP ya da başka bir parti arasında resmi ya da gayri resmi bir ittifak görüşmesi olduğunu söylemeyeyiz. Tartışmalar oluyor, biz de izliyoruz, bazı görüşler kamuoyuna yansıyor. Biz de basından takip ediyoruz. HDP zaten eş başkanları aracılığıyla ilkeli, açık şeffaf ve ittifak işbirliğine yerel aday bazında kapalı olmadıklarını belirttiler. Dolayısıyla bu görüşmeler önümüzdeki günlerde olabilir, ihtimal dahilindedir. Fakat bu gizli, kapalı kapılar ardında olacak işler değil. Olacaksa ilkeler düzeyinde belirlemeler yapılır, halkın karşısına çıkılarak hangi temelde nereler için ittifak yapıldığı halkla paylaşılır.”

Koç: Herkesin desteğine ihtiyacımız var

CHP Sözcüsü Haluk Koç, yerel seçimler için CHP’nin kendi adaylarıyla ilgilendiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bugün tek insan yönetiminde, yasama, yürütme, yargı erkinin birbirine karıştırıldığı, tek kişinin egemenliğinde, dış politikadaki yanlışları ve sosyal politikadaki çıkmazlarla bir sürükleniş içinde. Türkiye artık AKP’ye ‘dur’ demek zorunda. Yerel seçimler birçok noktada genel seçim özelliği de taşıyacak” dedi. İttifaklardan ziyade demokrasiye, özgürlüklere, kurallı bir demokrasiye inanan herkesin AKP’ye dur demek için CHP adaylarını İstanbul’da, Ankara’da ve diğer kentlerde desteklemesini önerdiğini söyleyen Koç, “CHP her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime gidecek. CHP’nin temsil ettiği AKP karşısındaki güçlü demokrasi arayışını destekleyen herkesin CHP’de yeri var. Desteğine de ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı