Gazete Vatan Logo

‘İtirazım terör örgütü dilini dayatmalarına’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradaki mesele kendilerine akademisyen diyen bu kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan, propagandadan oluşan terör örgütünün dilini, üslubunu kamuoyuna dayatmasıdır” dedi.

‘İtirazım terör örgütü dilini dayatmalarına’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 99 baraj ve hidroelektrik santralin Ankara’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında, Güneydoğu’daki operasyonları ve çatışmaları eleştiren ‘Barış çağrısı’ metnine imza atan 1128 akademisyeni şöyle eleştirdi:

‘Sesi çok çıkan kesim’

“Maalesef ülkemizde bedeni bu topraklarda yaşayan ama ruhu bu coğrafyanın bu milletin tüm birikimine ve değerlerine düşman sayıca az fakat sesi çok çıkan bir kesim var. İşte kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp alenen terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustu.”

‘Terör propagandası’

“Benim itirazım bu akademisyenlerin farklı düşünmelerine, farklı görüş ortaya koymalarına değildir. Farklı görüşlere, düşüncelere bunların ifade edilmesine elbette ki saygı duyuyoruz. Buradaki mesele kendilerine akademisyen diyen bu kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan, propagandadan oluşan terör örgütünün dilini, üslubunu kamuoyuna dayatmasıdır. Terör örgütü adına elinize silah alıp kurşun sıkmanızla onun propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce ve ifade özgürlüğüyle bir ilgisi bulunmuyor.”

Haberin Devamı

‘Mandacı zihniyet’

“Bütün olanlar, bildiri imzaları hadi bunları sineye çektik. Peki kendi ülkesine yabancıları davet etmek neyin nesidir? Bu mandacı zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Yüz yıl önce bu topraklar düşman işgaline uğradığında da aynı zihniyet benzer taleplerle arz-ı endam etmişti.”

‘Aylarca sürebilir’

“Güvenlik kuvvetlerimizin, sivil vatandaşlarımıza zarar vermeme hassasiyetiyle hareket etmeleri bu bölgelerin teröristlerden arındırılması sürecini yavaşlatıyor. Normal şartlarda 3-5 günde teröristlerden arındırılabilecek yerlerdeki operasyonlar bu hassasiyet sebebiyle haftalarca aylarca sürebilir, sürebiliyor. Burada devletin herhangi bir zaafı yoktur, biliniz. Bu işi çözmedikten sonra da asla bu operasyonlar durmayacaktır. Bunu da biliniz.”

‘Sen de bir hendek kaz!’

“Ana muhalefet partisinin genel başkanı (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) çıkıyor, terör örgütünün propagandasına alet olmasından duyduğu pişmanlığı dile getiren bir televizyon programcısını dik duramadın, diye eleştiriyor. Biliyorsunuz aynı zat daha önce hendekçi teröristleri de arkadaşı olarak ilan etmişti. Beyefendi bir kazma kürek de sen eline al sen de git orada hendek açıver.”

Haberin Devamı

‘Onlarınki Greenpeace’

“Siz bu ülkelerde (ABD, Japonya, Norveç) HES yatırımlarından vazgeçilmesi için eylem yapıldığını gördünüz mü? Bu yatırımları yapan iş adamlarının hedef alındığını duydunuz mu? Bilirim HES’lerde özellikle yine bu sözde akademisyenlerin bu işlerin önüne geçmek için neler yaptığını. Biliyorsunuz bunlar Greenpeace’ciler hep bir araya gelirler. Bir şeyler yapıp önünü kesmeye çalışırlar. Yeşili biz isminde yeşil olanlardan çok daha fazlasıyla severiz. Onlarınki Greenpeace’tir. Bizimki tam manasıyla yeşildir.”

Ceza verme çağrısı

“Çınar saldırısı dahi tek başına terörün ve terör karşısında haysiyetli bir duruş sergilemeyenlerin alçak, ahlaksız, karanlık yüzünü göstermeye yeter. Bu sözde aydınlar aydın değil; bunlar karanlıktır, karanlık. Bunlar sadece şu güzel ülkemizi nasıl karıştırırız, bu milleti nasıl birbirine düşürürüz bunun gayreti içindeler. Devletin olmadığı yerde ne özgürlük olur ne demokrasi ne hak ne hürriyet. 78 milyon vatandaşımızı bu bin 100 tane sözde aydınlardan izin alarak mı, icazet alarak mı yöneteceğiz? Buradan ilgili kurumlarımıza sesleniyorum. Anayasamıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında Anayasal ve yasal gerekenleri yapacaklarına inanıyorum.”

Haberin Devamı