Gazete Vatan Logo

‘İtibar etmeyin’ açıklaması

ÖSYM, LYS sorularının çalınıp dağıtılacağı iddialarıyla ilgili olarak, “Sınavlar öncesinde zaman zaman bu türden duyumlar alınmaktadır. ÖSYM, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir” açıklamasında bulundu.

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bir günlük gazetenin ana sayfasında büyük puntolarla yer alan haberin, 18-19 ve 25-26 Haziran 2011 günleri yapılacak olan 2011-LYS’lere katılacak adayları endişeye sürükleyebilecek nitelikte olduğu belirtildi.

Sükunet tavsiye etti

Sınavlar öncesinde zaman zaman bu türden duyumların alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi, “ÖSYM, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir. Tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavlarda da gerek kurum içinde, gerek matbaada, gerekse de sınav evrakının Türkiye’nin dört bir yanına eriştirilmesi esnasında, emniyet birimleri ile işbirliği içinde, en üst seviyede güvenlik tedbirleri alınmıştır. Adayların bu türden iddialara itibar etmeden, sükunet içinde sınavlara katılmaları ve sadece bilgileri ile geleceklerine yön verme gayreti içinde olmaları tavsiye edilir.”

İki günlük LYS maratonu başlıyor

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün düzenlenecek Matematik Sınavı (LYS-1) ile başlıyor. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilecek LYS-1 saat 10.00’da başlayacak. Matematik Sınavı’na 624 bin 48 aday girecek. LYS-1 tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer alacak. Matematik testinde 50 soru olacak ve 75 dakika sürecek; Geometri testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verilecek. Geometri testindeki soruların 8’i Analitik Geometri sorusu olacak. Matematik ve Geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve adaylar tek soru kağıdı kullanacak. Öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı LYS-5 ise saat 14.30’da başlayacak.

Bunlara dikkat

-Adayların “2011-LYS Sınava Giriş Belgesi” ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan “Nüfus Cüzdanı” veya “pasaport” bulundurmaları gerekiyor.

-Hiçbir eşya sınava alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

-Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların, çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önem taşıyor.

-Sınava girecek adayın yüzünün kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor.

-Hiçbir aday 2011-LYS Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek.

-Yerine oturan aday, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportunu sırasının üzerine koyacak.

-Soru kitapçığı poşeti sadece adaylar tarafından açılacak. Soru kitapçıkları, sınav salonunda görevliler tarafından adaylara rastgele dağıtılacak. Soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tamamen aynı olacak.

-90 dakika geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak.

-Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak.

Haberin Devamı