Gazete Vatan Logo

‘İstifa edene kadar devam’

Romanya’da halk, yolsuzluğa karışan siyasetçilerin erken tahliye edilmesini sağlayacak ‘af tasarısının’ iptal edilmesinin ardından, bu kez de Başbakan Grindeanu’nun istifası talebiyle sokaklara döküldü

‘İstifa edene kadar devam’

Romanya’da, af ve ceza kanununda değişiklik öngören acil hükümet kararnamelerine tepki için düzenlenen protesto gösterileri hız kesmeden devam ediyor. Başbakan Sorin Grindeanu liderliğindeki hükümetin tepkiler üzerine kararnameleri geri çekmesine rağmen, farklı şehirlerden başkent Bükreş’e akın eden 200 binden fazla kişi, dün de ellerindeki Romanya, AB, NATO ve ABD bayraklarıyla hükümet binası önündeki protestolarını sürdürdü. Sosyal medya üzerinden organize olan Romenler, üzerinde “Size inanmıyoruz”, “Haydut hükümet”, “Hükümet istifa”, “Temiz hükümet istiyoruz”, “Romanya yolsuzluğa karşı” ve “Birlikteyiz” yazan dövizlerle hükümete tepkilerini gösterdi. Bükreş’in yanı sıra ülkenin diğer büyük şehirlerinde de protestolar düzenlendiği, gösterilere toplam katılımın yarım milyonu bulduğu kaydedildi.

Koltuğu bırakmıyor

Başbakan Grindeanu, ‘Antena 3’ televizyon kanalına yaptığı açıklamada, milyonlarca seçmenin oyuyla yönetime geldiklerini ve hükümetin programını uygulamak için seçmenin güvenini aldıklarını vurgulayarak, istifasını gerektiren bir durum olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı